La proposta de resolució, presentada el passat 4 de setembre a petició de l’Assemblea Nacional Catalana, es va fer arribar ahir a tots els regidors i regidores del consistori

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya – Els Verds – Independents per Gavà va fer arribar ahir a la resta de grups i regidors del consistori gavanenc la proposta de resolució presentada el 4 de setembre per tal que Gavà s’integri dins de l’Associació de Municipis per la Independència, associació de la qual ja formen part molts dels ajuntaments de Catalunya.

La proposta s’ha presentat a petició de l’Assemblea Nacional Catalana de Gavà, i serà votada al Ple Municipal del proper 27 de setembre.

Segons el portaveu municipal Andreu Pérez, “Gavà ha de pujar al tren de la independència, que és el que reclama majoritàriament la ciutadania del país, com va quedar ben palès en la magna manifestació de la Diada a Barcelona». Segons Pérez «No volem que Gavà sigui una excepció negativa, ara que el país s’ha posat en marxa cap a l’assoliment de majors cotes de llibertat nacional, i per això demanarem el vot favorable, o si més no l’abstenció, de la resta de grups i regidors del Ple Municipal, per tal que la proposta surti aprovada”.

El portaveu d’ERC-EV-IxG va comentar que “sabem que la proposta de l’Assemblea Nacional Catalana tindrà ja d’entrada el suport dels regidors de CiU i, en els dies que queden fins a la votació, esperem convèncer la resta de grups i regidors perquè s’adhereixin a la proposta”.

“Estem convençuts que per a qualsevol partit democràtic serà difícil oposar-se a l’objectiu de l’Associació de Municipis per la Independència, que no és altre que el de desenvolupar amb plenitud el dret dels ciutadans a decidir el futur del país” va defensar Pérez.

Els objectius de l’Associació de Municipis per la independència són, segons els seus estatuts, (a) esdevenir un ampli espai de debat on compartir idees, iniciatives (legals o cíviques), experiències, informació, eines de gestió i tot allò que pugui ésser útil per a dur al poble de Catalunya cap a la independència per tal d’assolir les plenes competències municipals; (b) fomentar i defensar els drets nacionals; (c) conscienciar a la ciutadania de la necessitat que Catalunya pugui exercir el seu dret a l’autodeterminació; (d) crear una xarxa de promoció exterior, principalment dins del marc de la Unió Europea; (e) promoure el finançament dels propis municipis; i (f) buscar sinergies en d’altres àmbits com l’empresarial o el financer.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here