Ahir l’alcalde, Xavi Paz, va presentar el cartell i el programa d’actes per les festes que comencen la setmana vinent

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]el 27 al 30 de setembre Molins viurà una nova edició de la seva Festa Major. Tot i la reducció pressupostària de la Festa, que és d’un 15% respecte a l’edició anterior, l’Ajuntament vol que els molinencs i molinenques “gaudeixin d’un esclat festiu” i aquesta és la idea que s’ha volgut expressar en la imatge del cartell, a càrrec del dissenyador  Josep Margarit.

“La Festa Major és l’expressió de la vila, batega al ritme de la gent. Per tant, no pot ser aliena al context que estem vivim. Amb menys recursos hem plantejat una festa més participativa, que arriba a més barris i a més escenaris”, va explicar Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, en l’acte de presentació del programa.

L’Ajuntament ha ajustat la festa al context de crisi econòmic i la reducció del pressupost s’ha aconseguit amb l’estalvi en infraestructures i l’eliminació del castell de focs. Aquest estalvi anirà a reforçar les partides educatives i d’atenció social de la vila.

Tot i això es manté el mateix nombre d’actes, aproximadament uns 70, gràcies al compromís de les entitats i associacions de la vila, que participen activament organitzant actes per a tots els públics durant els dies de la Festa.

Combinació entre tradició i novetats

L’esclat de la Festa Major començarà amb el pregó del dijous 27 de setembre, a càrrec de l’Esplai Clariana, l’esplai MiB i l’esplai L’Agrupa, en reconeixement dels seus respectius aniversaris.

Com en anteriors edicions, tothom tornarà a vibrar amb el Camell, es celebrarà la trobada de Gegants amb Barretina i enguany els castells hi tindran un paper especial ja que la colla Matossers compleix 10 anys, història que recull una exposició que es pot visitar a Ca n’Ametller.

Pel que fa a les novetats més destacables, enguany, per primer cop els diables més petits sortiran al carrer amb el Correfoc Infantil i Molins de Rei estrenarà la Federació Obrera com a nou escenari, amb una jornada de portes obertes dels bucs d’assaig i la presentació del llibre de la història dels seus socis i sòcies.

Música i espectacles per a tothom

Durant la Festa Major la música omplirà els carrers de la vila amb propostes de gran qualitat com el concert de Maria del Mar Bonet, el 10è Aniversari de Metal Defenders, la Flor de Neu i les havaneres dels Pirates.

Tampoc hi faltarà el teatre de qualitat amb la nova proposta de teatre musical de Filagarsa Nadal a Halloween, l’obra Violines y Trompetas amb Joan Pera i Lloll Bertran i l’humor de Reugenio. D’altr abanda, els més petits podran gaudir de Karibú, de Carles Cuberes.

Es pot consultar el programa complet d’activitats per la Festa Major de Molins de Rei a l’agenda d’elBaix.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here