Els cargolins intentaran el seu primer castell de 8 en la Diada castellera de diumenge al matí

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]ls cargolins estan a punt d’afrontar un dels majors reptes de la seva història. Serà diumenge a les 12h a la Diada Castellera en el marc de la Festa Major, on intentaran el primer 4 de 8 de la seva història. A la diada també hi assistiran els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sabadell.

Els darrers assajos conviden a l’optimisme, ja que s’ha descarregat en diverses ocasions el 4 de 7 net i s’han col·locat dosos a les darreres proves de 4 de 8 amb pinya. El pas de gegant fet per la colla aquest mes de setembre l’apropa més que mai a l’objectiu d’assaltar els vuit pisos, una fita mai assolida pels de la camisa blau elèctric i que fa 15 anys que no duu a terme una colla del Baix Llobregat. De fet, els Castellers de Cornellà són l’única colla de la comarca que ho ha aconseguit i fou l’any 1997.

D’altra banda, els Castellers d’Esplugues també han estat assajant amb insistència el 2 de 7, el 7 de 7 i el 5 de 7 amb l’agulla. Els cargolins ja han portat a plaça el 2 de 7, carregant-lo en tres ocasions, tot i que encara no l’han pogut descarregar mai. El 7 de 7 i el 5 de 7 amb l’agulla són castells totalment inèdits pels Castellers d’Esplugues.

A banda de la diada castellera tot el cap de setmana està ple d’activitats vinculades a la cultura popular i als castells. Avui, el Casal de cultura Robert Brillas acull la prediada amb els Castellers de Cornellà, els Torraires de Montblanc i els amfitrions, els Castellers d’Esplugues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here