L’edició d’enguany ha tingut una gran rebuda i s’han hagut d’ampliar places als tallers per donar cabuda a més participants

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa del Prat de Llobregat va acollir ahir al matí la 9a Trobada de Dones del Prat, un fòrum de debat, organitzat per les Cases d’en Puig, amb l’objectiu de, en paraules de Carme Aguacil, tècnica del Programa Municipal de les Dones, “visibilitzar el talent i el saber, de tot tipus, de totes les edats i de totes les disciplines, de les dones del Prat”.

Aquesta trobada és ja un clàssic de l’activitat de la ciutat després de l’estiu i enguay ha tingut una gran resposta de públic. De fet, ha estat necessari ampliar les places disponibles als tallers per tal de donar cabuda al màxim nombre de dones interessades.

“En moments com aquest en què la participació ciutadana és tan important en tantíssimes coses a nivell local, poder celebrar la 9a trobada amb aquesta gran afluència de dones és tot un orgull”, explicava Alba Bou, regidora de les Dones de l’Ajuntament del Prat, en declaracions a El Prat Ràdio.

La trobada va començar amb la presentació dels resultats de l’estudi “Banc de Bones pràctiques: Participació, joves i gènere” a càrrec de Montserrat Boronat, una estudiant universitària que ha basat les pràctiques del màster que està cursant en l’anàlisi de l’estat de les associacions del municipi en l’àmbit de la participació i el gènere.

La sessió inugural ha continuat amb un diàleg entre Milagros Pérez Oliva, redactora en cap de l’edició catalana de El País, i Maribel Cárdenas, cap del Servei de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, que han debatut sobre el lideratge en femení en un món en procés de canvi diari com el que vivim actualment.

Després, les dones participants s’han dividit en quatre grups per participar en la part més dinàmica de la trobada, els tallers, que s’han centrat en el paper de l’educació en el segle XXI, l’emprenedora en femení al Prat, les arts plàstiques en família i el clown.

“Pel que fa al taller d’emprenedores, volíem generar un fòrum on diverses emprenedores del Prat i aquelles dones que potser s’estan plantejant posar en marxa un projecte es poguéssin trobar i intercanviar experiències”, explica Carme Aguacil.

La Trobada de Dones del Prat va nèixer del Consell de Dones del municipi per la voluntat de dones actives en clau de gènere en diversos àmbits de la ciutat (institucions, entitats, mitjans de comunicació, etc) i també de dones a nivell particular de trobar-se i, sobretot, de formar-se en perspectiva de gènere.

La cloenda de la trobada, que fou oberta al públic, va comptar amb l’actuació del grup de Hip hop d’Úrsula Rilo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here