Sant Feliu participa un any més en les Jornades Europees del Patrimoni que se celebren aquest cap de setmana, amb la proposta de fer una visita guiada a la ruta modernista i al Palau Falguera de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Palau Falguera i els seus jardins daten del segle XVII, quan Jaume Falguera va construir un gran palau amb uns jardins que arribaven fins al riu Llobregat. Algunes fonts històriques mencionen l’estada al Palau Falguera del rei Felip V, a principis del segle XVIII. Fins a l’any 1988, aquest conjunt històric va ser propietat del marquès de Castellbell, descendent de Jaume Falguera. L’any 1995 la finca va ser adquirida per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

La ruta modernista de Sant Feliu es va integrar en les de la província de Barcelona el maig del 2009 i comprèn més de 25 espais, entre els quals destaquen diverses cases del passeig Nadal, el carrer Joan Maragall o el passeig Bertrand, així com la plaça de l’Estació o el cementiri municipal, entre d’altres.

Des de fa uns anys, l’inici de la tardor ve marcat per la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), iniciativa impulsada pel Consell d’Europa i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb el suport de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Aquest any, Catalunya acull més de 360 activitats de tot tipus per apropar la població a la riquesa patrimonial del país. Durant 3 dies, 200 municipis de tot Catalunya ofereixen activitats de tota mena.

Es faran dues visites, una avui i l’altre demà. El punt de trobada serà el Palau Falguera a partir de les 12 h.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament de Sant Feliu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here