“Festardor”, el documental d’Albert Bonet i Joan Lorenzo, es podrà veure al CineBaix el dijous 4 d’octubre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]F[/dropcap]a un any, l’Albert Bonet i el Joan Lorenzo van sortir al carrer per testimoniar des de dins la festa més popular i espectacular de Sant Feliu de Llobregat, la Festa de Tardor. Amb la producció de pod.cat i Calaix de Sastre, aquesta pel·lícula mostra, a peu de carrer, tots els esdeveniments que tenen lloc a la Festa de Tardor.

“Amb la voluntat de recollir les vivències de la Festa actual, va sorgir la idea de crear un documental que perdurés com a material de gaudi, amb valor històric i didàctic”, expliquen els realitzadors del documental.

Un moment del rodatge de “Festardor”

“Festardor” és un reportatge atemporal que mostra la pluralitat d’una festa viva, activa, amb diversitat d’opcions i punts de vista, intergeneracional i aglutinadora, tradicional, esportiva i innovadora alhora.

El llargmetratge està dividit en capítols, que agrupen temàticament diferents activitats de la Festa. Conté imatges espectaculars, des de diferents punts de vista i de dins mateix, com si la càmera fos els ulls d’un participant més de la Festa que troba caliu, diversió i un esclat d’emocions amb la resta de ciutadanes i ciutadans.

“Festardor” és testimoni del punt d’inflexió d’una Festa en constant renovació, creada per la voluntat i l’esforç del ric teixit associatiu i ciutadà de Sant Feliu”, segons Bonet i Lorenzo.

Per muntar el documental s’han recollit declaracions de més de 300 persones al llarg dels 50 actes que es van enregistrar i més de 18 hores de material audiovisual.

Estrena al cinema i a internet

El documental “Festardor” es podrà veure el dijous 4 d’octubre a les 20h al CineBaix (C/ Joan Batllori, 21 de Sant Feliu de Llobregat) i suposarà l’inici d’un projecte que els realitzadors volen que vagi més enllà. Properament, al documental que es projectarà al cinema s’hi afegirà material extra que es podrà veure a festardor.cat.

Festardor.cat serà un lloc web amb versions esteses de totes les peces que formen el documental, que es podran veure individualment. La intenció és fer accessible a les futures generacions aquest material, amb la voluntat que esdevingui patrimoni històric i una riquesa documental de l’imaginari de la ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here