A finals del mes de setembre, l’atur registrat al Baix Llobregat es situava en  71.275 persones, segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] questa xifra significa un augment respecte el mes anterior en 239 persones (un 0,3%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,5%, superant tant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità com la del conjunt de Catalunya. Tot i  això, l’increment d’aquest mes en termes percentuals ha estat més lleu que a l’ATM i al conjunt de l’àmbit català.

Segons l’Informe Mensual d’Atur Registrat que presenta l’Observatori, en termes interanuals el nombre de persones registrades a les oficines supera en 5.442 persones la dada del mateix mes de l’any passat.

L’augment de l’atur del mes de setembre s’ha donat tant entre les dones (126 aturades més) com entre els homes (113 aturats més). Les dones tenen una taxa d’atur superior a la masculina (18,0% davant el 15,1%).

Per  edats, el col·lectiu de persones joves de 16 a 24 anys és el grup d’edat on més augmenta el nombre de persones aturades registrades en aquest mes, mentre que el grup de 25 a 44 anys disminueix la xifra d’aturades.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació anterior a la indústria, la construcció i el sector educatiu. Per contra, s’incrementa l’atur al col·lectiu que cerca una primera ocupació i, entre d’altres, als sectors del comerç i restauració i a sanitat i  serveis socials.

Pel que fa a les localitats, Sant Vicenç dels Horts i Martorell encapçalen la llista de ciutats amb més persones aturades de la comarca, amb un 20,6% i un 19,7% respectivament. Les localitats amb menys atur registrat al Baix Llobregat son Begues (9,7%) i Sant Just Desvern (9,8%)

Font: Informe Mensual d’Atur Registrat de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here