Després de deu intensos dies d’activitats, avui se serveix el plat fort de les Festes de Tardor: Sant Just al Carrer. Aquesta jornada, que enguany comptarà amb més parades que mai, s’ha anat consolidant com una de les més importants del municipi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l primer Sant Just al Carrer es va fer l’any 1975 i, des d’aleshores s’ha celebrat de forma ininterrompuda, guanyant pes i dinamisme al llarg d’aquestes gairebé 4 dècades. És un dia amb identitat pròpia, on les entitats, col·lectius educatius, els infants, la gent jove i els artesans/es surten al carrer amb les seves paradetes instal·lades als voltants de la plaça Verdaguer, per mostrar la seva activitat.

En molts casos els diners que s’hi recullen es destinen a finalitats solidàries o, en el cas d’escolars, a finançar viatges o estades de final de curs. La ciutadania participa massivament d’aquesta iniciativa, mirant, comprant i gaudint de tot allò que se’ls ofereix.

A més, enguany la vila baixllobregatina viurà el seu Sant Just al Carer amb més parades que mai, 261 en total, un nou rècord per aquesta activitat.

Però Sant Just al Carrer és molt més que carrers plens de paradetes i gent passejant. Paral·lelament, i en diferents espais, es desenvolupen activitats molt diferents: esportives, culturals, artístiques i musicals, entre altres. També es podran visitar exposicions al Celler, de fotografia, als jardins de Can Ginestar, sobre conductes cíviques, i al Centre d’Interpretació del Municipi, amb motiu dels 10 anys del Correllengua.

El taller de reciclatge de disseny d’infants del Carrau, la mostra de gegants i taller de capgrossos, la diada castellera, mostres de dansa i espectacle de circ són altres de les propostes que inclou la programació. A les 14.30 hi ha prevista una arrosada als jardins de Can Ginestar, els tiquet per a la qual es podran comprar durant tot el matí a la pl. Verdaguer

Sant Just al Carrer i, per tant, les Festes de Tardor 2012, finalitzaran amb música, amb un concert de la banda municipal de Tarragona a la Sala Municipal de l’Ateneu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here