A poques hores de la nova Vaga General convocada demà per els sindicats, aquests han lamentat l’intent de criminalitzar el moviment sindical que segons ells amagava aquesta acció contra tres treballadors que “simplement exercien el séu dret a fer vaga”

Avui, el jutjat absol els treballadors

CCOO de Catalunya i el sindicat d’Indústria de CCOO del Baix LLobregat valoren molt positivament la sentència que ha dictat el jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Martorell, que absol els tres treballadors de SEAT de Martorell, dos d’ells delegats, que van ser imputats per una falta de lesions, de danys i de coaccions per un presumpte incident que es va produir als accessos de la factoria durant la jornada de vaga general del passat 29 de març.

CCOO lamenta l’intent de criminalitzar el moviment sindical i es reafirma en la defensa dels drets constitucionals de vaga, reunió i manifestació que tenim tots els treballadors i treballadores.

L’origen del conflicte i el seu recorregut fins al desenllaç d’avui

Les detencions es van efectuar perquè, segons els mossos, els sindicalistes van intervenir en un piquet durant la  Vaga General del 29M, en què suposadament van coaccionar i causar danys al vehicle d’un mosso de paisà que volia passar.

Segons la versió dels treballadors, aquests fets mai van ocórrer, i l’agent que els va detenir al seu lloc de treball, no es va identificar en cap moment.

Els Mossos van irrompre a la factoria de Seat a la una del migdia i van detenir els dos delegats sindicals, als que van treure de la fàbrica emmanillats i els van traslladar als calabossos de la comissaria de Martorell. Es tractava de Javier Jiménez Oya (CCOO) i Javier Espin (UGT), tots dos fa molts anys que són representants sindicals a l’empresa.

Cap a les 16 hores del mateix dia, ja eren més d’un centenar els treballadors de SEAT concentrats davant de la comissaria de Martorell, per protestar contra la detenció dels seus companys. Va ser aproximadament a aquesta hora que els Mossos van alliberar els dos sindicalistes, que van ser citats per anar a prestar declaració als jutjats.

A la Comissió d’Interior posterior, al Parlament, el Conseller Puig va fer balanç de l’actuació de la policia durant la Vaga General del 29M. “No volem criminalitzar les manifestacions socials, sinó aïllar la violència i el vandalisme”, va afirmar. Puig però, va admetre la possiblitat de que les detencions dels sindicalistes de la SEAT no s’haguéssin dut a terme correctament, i va declarar que haver obert una investigació interna per esclarir els fets.

Puig va respondre així a a la pregunta del diputat d’ICV-EUiA Jaume Bosch, que va criticar la manera de procedir de la policia catalana “en anar a detenir els dos treballadors a la feina, emmanillar-los, dur-los a la comissaria, deixar-los en calçotets i aïllats i fer-los identificar altres membres del piquet”. Joaquim Llena (PSC) va  definir a Puig com un “sapastre”, i Alfons López Tena (SI) va demanar la dimissió del comissari David Piqué, que va qualificar de “rates” alguns dels manifestants.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here