Aquest “xiringuito” de platja, impulsat per l’entitat GATS, ha guanyat el primer premi d’Iniciatives Creadores que atorga el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient amb el suport de la Fundació Biodiversitat. L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha tingut una menció especial pel fet d’incorporar  i valorar mesures mediambientals i socials en les concessions públiques

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l XirinGo del Prat, una de les guinguetes -popularment dites “xiringuitos“- que aquest estiu han operat a la platja del Prat sota llicència municipal, ha guanyat el primer premi d’Iniciatives Creadores que atorga el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Enguany s’ha celebrat la primera edició d’aquest premi, que ha comptat en el suport de la Fundació Biodiversitat.

Entre més de 500 participants de tot l’estat, El XirinGo ha rebut el primer guardó, dotat amb 6.000 euros, que premia les iniciatives sostenibles i socials. El XirinGo ha estat impulsat per l’entitat GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural, www.gats.cat). El president de l’entitat, Òscar Rando, que ha recollit el premi, explicava que s’han valorat aspectes com “la recollida selectiva, la neteja de burilles, l’ús de vaixelles compostables, la contractació de persones del Prat o amb problemes d’inclusió social i laboral…”.

Altres accions que s’han tingut en compte a l’hora d’atorgar aquest premi són la utilització de llums LED i de plaques solars, l’ús de materials de segona mà com els forns o les planxes, o el finançament de plantacions d’arbres i arbusts als espais naturals del delta del Llobregat.

Rando recordava que l’Ajuntament del Prat, a l’hora d’atorgar l’explotació de les guinguetes de la platja, valora condicions mediambientals i socials com la utilització de materials reciclables o la contractació de persones de la ciutat. De cara a la temporada de l’any vinent, l’Ajuntament ampliarà aquestes condicions.

El guardonat també va voler posar en valor la recuperació de la platja i dels espais naturals del Delta de Llobregat, fent especial incidència en que aquest  és un premi a la constància, al treball col•laboratiu de les administracions, les empreses i la societat en general per la recuperació d’uns espais que han passat de no tenir valor a ser emblemàtics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here