Demà diumenge 25 de novembre a la tarda es representa aquesta obra d’un dels dramaturgs de moda, Wajdi Mouawad

“[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]I[/dropcap]ncendis” és clarament una tragèdia moderna amb reminiscències clàssiques, on uns personatges lluiten aferrissadament contra un destí que els va en contra.

Els actors Julio Manrique i Clara Segura son la parella protagonista d’aquesta obra de teatre, de 3 hores de durada, que es va estrenar al Teatre Romea amb un gran èxit de públic i crítica, i que alguns comparen amb les millors peces de Shakespeare o Sófocles.

L’obra forma parte d’una tetralogia que el dramaturg, el libanès Wajdi Mouawad, ha titulat “La sang de les promeses” i que parla sobre la cerca dels orígens a partir d’un drama personal ambientat en la guerra civil del Líban

“Incendis” és la història d’una jove libanesa, d’una zona rural, analfabeta i molt enamorada del jove Nawal. És també és la història d’una dona ferida, que aprèn a llegir i a escriure seguint el desig fervent de la seva àvia que la convida a sortir de la misèria i la foscor. És la història d’una mare que guarda silenci, un pesat i llarg silenci, i que un dia decideix no parlar mai més. És la història dels fills d’aquesta dona, que un cop ella mor, es veuen obligats a buscar i entendre quina és la seva història. Aquests, obligats a mirar enrere, troben la veritat dels seus orígens i comprenen quin ha estat el pes que ha arrossegat durant tants anys la seva mare.

El que descobreixen és una història personal però també la història de tot un país i una cultura. Es tracta d’una adaptació moderna del mite d’Èdip però que s’embranca en un món complex i feroç com és el d’avui.

Mouawad s’ha convertit en un dramaturg de moda, al 2009 va ser un dels artistes associats al Festival d’Avinyó, on va presentar la tetralogia “La sang de les promeses”  i va rebre el premi Grand Prix du Théâtre de l’Académie Française pel conjunt de la seva obra. Des de setembre de 2007 és el director artístic del Teatre Francés del Centre National des Arts (CNA) d’Ottawa (Canadà).

Les entrades es poden adquirir, a partir de 25 euros, al web d’Atrium Viladecans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here