Aquesta localitat baixllobregatina ha aprovat una moció contra els desnonaments i s’ha compromès a que la policia local no donarà suport a la policia judicial en casos de desnonament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L'[/dropcap]’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha aprovat per majoria una moció presentada pels grups municipals del PSC i de ICV-EUiA contra els desnonaments d’habitatges, una moció de 8 pàgines plenes de propostes per aturar aquesta dramàtica situació, que es faran arribar al govern central per tal que prengui mesures.

En destaquen dos aspectes molt importants i que es duran a terme de forma immediata a Sant Andreu de la Barca: l’Ajuntament de la ciutat deixarà “d’operar amb aquelles entitats bancàries que promoguin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades en aquest municipi. Aquest cessament d’operacions es realitzarà de forma immediata per aquells productes bancaris no subjectes a cap tipus de penalització per rescissió contractual.”

La segona proposta d’aplicació immediata serà la de que “des de el dia d’avui la policia local no donarà suport a la policia judicial en el llançament de les persones empadronades de la seva residencia habitual”.

També s’assessorarà a les famílies afectades en els processos d’execució hipotecaria a l’oficina municipal d’habitatge i/o l’oficina d’atenció al consumidor; i mensualment es demanarà al jutge degà del partit judicial, que faci arribar als Serveis Socials Municipals una relació dels processos judicials que podrien finalitzar amb el llançament de les persones demandades.

Una moció que s’ha aprovat per majoria de totes les formacions polítiques excepte del Partit Popular que s’ha abstingut.

 

1 COMENTARI

  1. Sólo añadir que esta moción tiene el espíritu de otra moción presentada por la AssembleaSab (15M) a través de ICV-EUiA en Febrero del 2012 y que fue aprobada en el pleno casi por unanimidad.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here