Amb el lema ‘Salut mental, bona per a tu, bona per a tothom’ la Comissió de la Discapacitat vol trencar estereotips al voltant de les malalties mentals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]F[/dropcap]ins al 4 de desembre s’estan celebrant a Sant Joan Despí les vuitenes Jornades de la Discapacitat, que enguany tracten sobre la discapacitat per causes de salut mental sota el lema “Salut mental, bona per a tu, bona per a tothom”.

La Comissió de la Discapacitat de Sant Joaan Despí, formada per entitats i per l’Ajuntament de la ciutat, ha volgut centrar les activitats en aquest aspecte per trencar estereotips i el rebuig que a vegades generen aquestes malalties que, cada cop, són més nombroses en la nostra societat.

Les activitats que s’estan portant a terme en el marc d’aquestes jornades persegueixen tres objetius: donar més informació, ja que el coneixement és una forma d’acceptació, aconseguir un treball més coordinat entre les entitats i l’administració, i donar suport a les famílies amb persones afectades. A més, en les jornades també hi ha programades activitats de sensibilització sobre altres tipus de discapacitats.

Hi ha activitats obertes al públic en general, com la xerrada “Salut mental en temps de crisi: com afecta a la gent jove”, a càrrec d’Ester Lobo, directora de l’Àrea de Serveis Comunitaris del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, que se celebrarà demà a la tarda al Centre Cultural Mercè Rodoreda. També s’han programat activitats en l’àmbit educatiu, com les pràctiques esportives amb cadires de rodes adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO dels centres de secundària que es faran demà i dimarts, que inclouen també una xerrada sobre la campanya de prevenció d’accidents “Game over” organitzada per l’Institut Guttmann.

Entre les activitats que ja s’han realitzat destaca l’espectacle de titelles interpretat per persones amb algun tipus de trastorn mental que l’Associació Grup de Teatre Imagina va realitzar aquesta setmana al Centre Cívic de les Planes i la representació teatral “El sexe dels àngels”, que es va representar ahir a la nit, una obra dirigida per Emili Corral interpretada per actors amb algun tipus de diversitat funcional que parla de les persones que viuen una doble exclusió pel fet de tenir alguna discapacitat i ser homosexual.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here