Avui els treballadors i treballadores de l’empresa començen una vaga per a les seves línies de transport públic, que afectarà al servei de la comarca i que es repetirà els dies 5, 10 i 14 de desembre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a plantilla de l’empresa de transport de viatgers per carretera Hispano Igualadina -propietat de Monbus- està convocada a quatre jornades de vaga de 24 hores, concretament els dies 3, 5,10 i 14 de desembre. Segons el sindicat UGT, “de nou els treballadors i les treballadores es mobilitzen contra l’incompliment reiterat per part de la direcció de l’empresa de l’acord signat al mes de maig, del conveni col·lectiu i la llei de seguretat laboral”.

En diversos comunicats, els sindicats UGT i CCOO han informat que la companyia incompleix el conveni col·lectiu i la llei de seguretat laboral al “imposar una doble escala salarial” a l’empresa i per una “falta de manteniment dels vehicles”. Estan cridades a la vaga un total de 109 persones de l’empresa a Barcelona, Tarragona i Lleida.

El comitè d’empresa i els responsables de la companyia es van reunir per a negociar els punts que els conductors han posat damunt de la taula i, en cas d’acord, evitar els quatre dies de vaga, però sembla que no hi ha hagut pacte i per tant, la mobilització començaria avui i de moment ja s’han decretat serveis mínims del 50% per als autobusos que circulen de 6:30 a 9:30 del matí i de 5 a 8 de la tarda. La resta de les hores del dia el servei quedaria anul·lat.

 

Foto titular: pàgina web de la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here