Es posa en marxa una plataforma que pretèn aglutinar totes les enitats i persones que treballen en l’àmbit de la solidaritat, per tal de coordinar els esforços i “ajudar a aquelles persones del municipi que més ho necessiten”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis ompliran Gavà d’activitats de tot tipus en les properes setmanes. Seran unes festes amb una forta implicació de les entitats de la localitat, que han preparat un extens programa d’actes en col·laboració amb l’Ajuntament, i on la solidaritat tindrà un paper protagonista.

Per aconseguir aquesta centralitat, s’ha creat la plataforma Gavà Solidària, impulsada per l’Ajuntament de la ciutat i formada per entitats , col·lectius i ciutadans i ciutadanes, amb la voluntat d’impulsar i donar suport a iniciatives socials que promoguin la lluita contra la pobresa.

“Gavà Solidària és una iniciativa que neix amb la voluntat de sumar totes les accions solidàries que es desenvolupen a la ciutat des d’una única plataforma comú per coordinar els esforços en una única direcció”, explicava Joaquim Balsera, alcalde la ciutat, en l’acte de presentació de la plataforma.

Una de les primeres accions que es portarà a terme serà una recollida d’aliments en diferents punts de la ciutat, per tal de fer-los arribar a aquelles persones de la localitat que ho necessitin. Durant les festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis hi haurà diferents punts de recollida establerts en la ciutat, i la idea és que després de les festes se’n mantinguin alguns per tal que la recollida d’aliments sigui permanent a la ciutat i es faci de forma coordinada entre tots els agents que hi intervenen.

En el marc de la plataforma Gavà Solidària també s’ha iniciat una campanya de recollida de joguines que durarà fins al 30 de desembre. Les joguines, que han de ser noves, no bèl·liques i sense embolicar, es poden lliurar en diversos punts de recollida de la localitat, incloent alguns establiments, escoles, associacions de veïns i equipaments públics i entitats del municipi.

Unes festes amb menys pressupost

El pressupost del programa d’activitats de les Festes de Sant Nicasi, Nadal i Reis de Gavà s’ha reduït en un 33% aquest any, a causa de la situació econòmica. Tot i això, hi ha moltes i molt variades activitats, especialment per als infants, gràcies també al compromís de les entitats del municipi.

Enguaany el Mercat de Sant Nicasi s’amplia un dia més i disposarà de més espai, degut a què cada vegada més comerciants de la ciutat, així com artesans, mostren el seu interès en participar. Com és tradició, hi haurà cercaviles, mostra de puntaires, tallers infantils, muntatges teatrals, dansa, cinema, exposicions, concerts i visites al Parc Arqueològic. La gent gran de la ciutat també viurà amb intensitat aquestes dates amb la celebració de la seva festa, el festival artístic i la cita del Dia del soci.

La Cavalcada de Reis posarà el punt i final a les Festes. Prèviament a l’arribada de Ses Majestats, a partir del 2 de gener els carters reials instal·laran el seu campament al Jardí del Museu on recolliran les cartes i els desitjos dels infants. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 18.30 h del 5 de gener a la plaça de Jaume Balmes.

Suport al comerç de la ciutat

Un altre dels eixos de la campanya nadalenca és la promoció del comerç i la restauració local. Així, sota el lema “VINGAVÀ!”, l’Ajuntament impulsa una campanya que pretén dinamitzar les compres nadalenques en els comerços de la ciutat, destacant-ne els seus principals valors: qualitat, diversitat de productes, professionalitat i atenció personalitzada.

“La ciutat compta amb una àmplia oferta: els eixos comercials, dos mercats municipals… Volem fer una crida al conjunt de la ciutadania perquè, ara més que mai, compri a Gavà”, afirma l’alcalde de Gavà.

D’altra banda, també s’estan realitzant accions per cercar complicitats entre el comerç i la restauració local per a què s’impliquin en les accions solidàries que es posaran en marxa en el marc de la plataforma Gavà Solidària, per tal que formin part d’aquest projecte de ciutat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here