Sant Boi, Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí, Martorell, o la Palma de Cervelló, son algunes de les localitats de la comarca que han aprovat als seus darrers plens, mocions per prevenir els desnonaments

Sant Boi

El Ple va aprovar una moció per garantir el dret a l’habitatge i prevenir els desnonaments de la residència habitual. L’acord (aprovat amb l’abstenció del PP i el vot a favor del PSC, ICV-EUiA, CiU i PXC) considera que les polítiques d’habitatge són garantia de cohesió social en temps de crisi. El municipi ha adoptat un seguit de mesures per dificultar els desnonaments. El Ple demana la reforma de la Llei Hipotecària per adaptar-la a les Directives de la Unió Europea en defensa dels consumidors.

Segons la moció, els ajuntaments, com a administració més propera als ciutadans i les ciutadanes, no poden restar indiferents a la injustícia social derivada de la insuficiència de mecanismes legals eficaços provinents de l’Estat i de la pràctica abusiva de les entitats bancàries. Així, l’Ajuntament ha aprovat un seguit de mesures per dificultar els desnonaments.

L’Ajuntament preveu també ordenar a la policia local que deixi de prestar suport en el llançament de les persones empadronades de la seva residència habitual.

Esplugues

La moció per prevenir els desnonaments de la residència habitual va tirar endavant amb el vot favorable de PSC, CiU, ICV i ERC. El PPC hi va votar en contra.

El text, presentat per ICV amb esmenes del PSC, insta a suspendre els desnonaments mentre no es promulgui una nova normativa hipotecària adaptada a les directives europees.

La moció també explicita el compromís de l’Ajuntament d’assessorar els afectats a través de l’Oficina Local d’Habitatge; de deixar d’operar amb entitats bancàries que promoguin desnonaments a la ciutat, previ anàlisi de cada cas; i d’ordenar a la Policia Local que deixi de prestar suport a la policia judicial a l’hora d’executar un desnonament.

Cornellà

La moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA, ha rebut el recolzament de CiU i del PSC, que n’ha esmenat el text per a consensuar-lo. El text planteja, entre d’altres aspectes, la paralització de desnonaments, la dació en pagament i la voluntat de l’Ajuntament de deixar d’operar amb aquelles entitats bancàries que continuen promovent desnonaments de la residència habitual a Cornellà.

Per tercera vegada ICV-EUiA pva portar al Ple Municipal una moció sobre desnonaments. Anteriorment el grup ecosocialista ja havia presentat una moció mitjançant la qual s’aprovava la creació de la Oficina de Mediació Hipotecària de Cornellà, i una primera que no va ser acceptada a tràmit pel PSC, en què es demanava la promoció de la dació en pagament.

Sant Joan Despí, Martorell i La Palma de Cervelló també van aprovar textos similars. En el cas de Sant Joan, amb el recolzament de PSC, CiU i ICV-EUiA. En el cas de Martorell, la moció va ser aprovada per unanimitat, com en el cas de la Palma, on ja al juliol d’enguany la moció va ser presentada per els grups municipals de la Palma Sempre i de Convergència i Unió, i després d’unes petites modificacions, va ser consensuada per tots els regidors i regidores; declarant finalment La Palma, “Poble Lliure de Desnonaments”.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here