Experts i professionals destaquen la potencialitat d’aquest museu i el seu paper clau en el desenvolupament turístic de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l cicle de conferències La Rajoleta fa 10 anys s’ha tancat amb una taula rodona en què els diferents ponents que hi han participat han aportat la seva opinió sobre el passat, present i futur del museu.

Tots han coincidit a destacar “l’enorme potencialitat” de La Rajoleta, l’obertura de la qual l’any 2002, segons va recordar el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, “tenia un caràcter puntual, per sumar-nos a l’Any Gaudí; però la gran acollida que va rebre per part del públic n’ha fet possible la continuïtat”.

Marta Saliné, conservadora dels MEL (Museus d’Esplugues de Llobregat); l’historiador Jordi Amigó; Eusebi Casanellas, director del mNACTEC; Carme Comas, tècnica de difusió dels MEL; Mireia Freixa, catedràtica d’Història de l’Art i directora de GRACMON; Roser Vilardell, directora dels MEL; la historiadora de l’art Pia Subias; i Marta de Planell, directora de l’Arxiu Municipal d’Esplugues, van aportar les seves conclusions finals sobre l’evolució i les perspectives futures dels Museus d’Esplugues.

Quant al passat, va quedar palesa la importància de La Rajoleta per explicar la industrialització i capítols històrics de Catalunya i Espanya, ja que l’antiga fàbrica de Pujol i Bausis va ser un centre de naixement i experimentació de la ceràmica contemporània.

Les opinions sobre el present van tenir un caire més reivindicatiu, destacant-ne la potencialitat com a recurs turístic, una perspectiva que va enllaçar amb els plans de futur dels Museus d’Esplugues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here