Se celebrarà el cap de setmana del 26 al 28 d’abril i mantindrà les característiques de l’anterior edició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Fira dels Espàrrecs és un dels esdeveniments més destacats, coneguts i arrelats de la ciutat de Gavà. La 60a edició se celebrarà del 26 al 28 d’abril de 2013 i ho farà mantenint les caracteristiques que es van implantar en la edició de 2012 per adaptar-se a l’actual situació de crisi econòmica. Així, el recinte firal tornarà a ubicar-se a la zona del pavelló i de l’escola Jacme March, a la plaça de Jaume Balmes, al carrer de Martí l’Humà i al carrer de Sant Pere.

En aquests moments s’està treballant per concretar els diferents espais de la Fira. Però ja està definit que el pavelló poliesportiu Jacme March albergarà el cap de setmana 27 i 28 d’abril la Mostra Agrícola amb l’exposició de lots d’espàrrecs, les paneres de productes del camp i les composicions artístiques de llavors i de verdura fresca. Posiblement s’utilitzi la carpa de la pista exterior per fer venda de productes del camp. Un any més hi haurà l’exposició de la Diputació de Barcelona “El mercat del Parc a Taula”, amb expositors dels Parcs Naturals de Barcelona (pagesos, cellers, cases rurals, etc) que ja van participar en la darrera edició.

Les persones que visitin la Fira trobaran l’Espai Gastronòmic al pati de darrere de l’escola Jacme March al qual s’accedeix des del pavelló Jacme March. Els dies 27 i 28 d’abril hi haurà tasts de diferents plats. A més, es preveu fer la segona edició de la Quinzena de l’Espàrrec, una inicitiva que va tenir molt bona acceptació en la qual participen restaurants de la localitat per donar a conèixer la rica gastronomia de la ciutat.

A la plaça de Jaume Balmes s’ubicarà l’Espai Comercial, amb expositors de Gavà i d’arreu Catalunya, que obrirà les portes divendres 26 d’abril. En aquesta zona també es preveu l’exposició d’automocio i l’escenari per a les diferents actuacions.

En aquesta edició de la Fira es mantindrà l’espai de recreació de la vida a pagès i la mostra d’oficis. Davant l’entrada a l’escola Jacme March, al carrer de Sant Pere hi haurà la recreació dels camps agrícoles amb escenificacions teatralitzades que mostraran com es cultiven els espàrrecs i com es manaden, així com l’origen de la Fira d’Espàrrecs.

També hi haurà un espai dedicat a la mostra d’oficis i als tallers, on es recrearà l’ofici artesà dedicat a guarniments i productes lligats amb el camp i amb el món de la pagesia.

Durant els dies de Fira hi haurà activitats en què, com en anys anteriors, participaran activament entitats ciutadanes perquè petits i grans puguin gaudir-ne. Una de les activitats que es va posar en marxa en 2012 i que va tenir molt bona acceptació va ser Art, Comerç i Fira, una iniciativa en què participen les escoles d’art de la ciutat i els comerciants per fer dels aparadors una gran sala d’exposicions.

La Fira d’Espàrrecs és una iniciativa de l’Ajuntament de la ciutat i de la Cooperativa Agropecuària de Gavà i l’Espai Gastrònomic compta amb la participació de l’Agrupació de Restauradors de la localitat.

Foto: Mostra agrícola al Pavelló Jacme Mach en l’edició 2012 de la Fira dels Espàrrecs | Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here