Mitjançant aquest conveni s’estableix un acord de finançament per al cost de redacció i execució dels plans de mobilitat urbana de 18 municipis, entre els que es troben els baixllobregatins Begues, Cervelló, Corbera, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol,  Sant Andreu de la Barca, Sant Climent, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Josep Llobet, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per elaborar els plans de mobilitat urbana dels 18 municipis de la segona corona metropolitana. Mitjançant aquest conveni, que pretén millorar la mobilitat i també el medi ambient, s’estableix un acord de finançament per al cost de redacció i execució dels plans de mobilitat urbana d’aquests 18 municipis, valorat en 1.109.481,8 euros. Aquest import serà assumit a parts iguals per la Diputació de Barcelona i l’AMB, entre els anys 2013, 2014 i 2015.

Un Plà de Mobilitat és un instrument de planificació que té com a finalitat principal la millora de la mobilitat i, en conseqüència, la millora de la qualitat ambiental. Per això s’hi proposen actuacions per augmentar la mobilitat en transport públic, a peu i en altres modes de transport no motoritzats, com la bicicleta, de manera que disminueixi l’impacte negatiu dels desplaçaments en vehicle privat.

Els plans hauran de definir mesures concretes per desenvolupar els plantejaments definits al Pla Director de la Regió Metropolitana, elaborat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El conveni també estableix la creació d’una comissió de seguiment formada per dos tècnics de cadascuna de les dues entitats, Diputació i AMB, per fer el seguiment de l’elaboració dels plans de mobilitat urbana dels 18 municipis de la segona corona metropolitana.

Els municipis per als quals es redactaran els plans de mobilitat són 18 dels municipis de la 2ª corona de l’Àrea Metropolitana: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Aquests, se sumen als que ja es van acordar per als municipis de la 1ª corona: Badalona, L’Hospitalet de Llobregat,, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Tiana, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here