Amb l’aportació del treball de membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, han elaborat una guia per ajudar els ajuntaments a millorar l’ús de l’aigua als espais públics municipals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Guia fa un recull de les millores tècniques disponibles i de diversos exemples d’experiències locals d’aplicació sobre la reutilizació de recursos hídrics no potables, sobre la millora de l’eficiència de les xarxes d’abastament urbà i en la millora de la gestió de l’aigua als espais públics enjardinats.

Així, el document inclou informació i casos pràctics sobre tres línies de treball prioritàries per als municipis: La reutilizació de recursos hídrics no potables: àmbit que inclou propostes sobre la identificació de recursos hídrics alternatius a l’ús de l’aigua potable per al manteniment de l’espai públic, l’aprofitament de recursos hídrics per una segona xarxa, l’anàlisi de la viabilitat per a la implantació d’una doble xarxa, la utilització de tecnologies de valorització i tractament d’aigües per una segona xarxa, o l’establiment d’ordenances municipals per condicionar aquestes instal·lacions en nous desenvolupaments urbanístics.

La millora de l’eficiència de les xarxes d’abastament urbà: àmbit que inclou propostes sobre la utilització de sistemes experts en la gestió de la xarxa, sobre el manteniment en bones condicions de les dues xarxes, establiment de sistemes de detecció de fuites, utilització de comptadors de digitals, realització d’auditories de consum i comptabilitat acurada de consums o ajuts a l’eliminació d’aforaments.

La millora de la gestió de l’aigua als espais públics enjardinats: que inclou propostes d’acció sobre l’establiment de criteris de xerojardineria, la gestió telecomandada i l’increment de l’eficiència del reg a l’espai públic i l’impuls a l’ús eficient de l’aigua a les instal·lacions esportives.

Es pot consultar seguint aquest enllaç.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here