Recentment s’ha fet ferma una interlocutòria judicial que estableix el trasllat de les restes de Vives al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest divendres l’Ajuntament de Collbató ha convocat les entitats i associacions del municipi a la primera reunió de treball per començar a preparar els actes d’homenatge en motiu del trasllat al municipi de les restes del compositor Amadeu Vives.

Des del consistori es vol obrir aquest esdeveniment als veïns i veïnes de Collbató per tal d’homenatjar i reivindicar la figura del compositor.

Fa une setmanes es va fer ferma la interlocutòria judicial que estableix el trasllat de les restes de Vives al cementiri municipal de Collbató des del cementiri de Montjuic on va ser enterrat en primera instància.

Amadeu Vives, nascut a Collbató al 1871 i mort a Madrid al 1932, va fundar amb Lluís Millet l’Orfeó Català l’any 1891. És conegut fonamentalment per la seva obra lírica, on destaquen les sarsueles Doña Francisquita i Bohemios, considerades com unes de les cimeres del gènere. També va composar obres corals de gran repercussió popular, com L’emigrant o La Balanguera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here