Les millors propostes de música folk, tallers d’ensenyament musical especialitzat, sessions de “taberna” i el Tradicionàrius del Baix Llobregat són les apostes d’aquesta edició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]H[/dropcap]a començat la tercera edició del Festival de música neo folk Rubrifolkum, un projecte creat i gestionat per l’Associació Musical Qui hi ha? que es porta a terme fins al 9 de febrer a Sant Boi de Llobregat

El Festival va néixer l’any 2011 per donar a conèixer les propostes de renovació de la música d’arrel que es fa a Espanya i arreu de l’Estat i apropar­‐la a la ciutat de Sant Boi i al conjunt de la comarca del Baix Llobregat, amb l’objectiu de crear nous públics d’aquest gènere musical i enriquir l’oferta musical i cultural.

En aquesta tercera edició, que es va inugurar amb les actuacions dissabte passat de Xavier Baró i Josep M. Ribelles, el Festival segueix apostant per la programació de concerts però també per l’ensenyament musical especialitzat a través de masterclass. Així, aquest cap de setmana es realitzarà un taller a càrrec dels integrants de la banda d’Anxo Lorenzo i el dissabte 9 de febrer un taller a càrrec dels integrants de DRD. Per participar en els tallers, que tenen un preu de 20€, cal enviar un correu electrònic formalitzant la inscripció a info@quihiha.cat.

A més, el Festival Rubrifolkum continua portant la vivencialitat de la música a bars i tabernes, convertint cada dissabte el bar de Cal Ninyo i el Bar Backstage en “Tabernes Rubrifolkum”. A Cal Ninyo hi haurà moscatellades, música popular cantada i tocada acústicament i de forma espontània abans de començar als concerts, i a Backstage, després dels concerts, la festa continuarà amb més JAMs en directe.

En aquesta edició, i per segon any, el Festival Rubrifolkum esdevé el Tradiconàrius del Baix Llobregat, gràcies a un acord amb aquest festival de Barcelona, i atorgarà el premi Rubrifolkum 2014 a la Fira de Música al Carrer de Vila­‐Seca 2013.

Les actuacions d’aquest cap de setmana aniran a càrrec de  Tazzuff i Anxo Lorenzo Band, que tocaran al teatre de Cal Ninyo el dissabte 2 de febrer a les 22 hores. Les entrades, que es poden comprar de forma anticipada a Cal Ninyo i per internet, tenen un preu de 5€.

Els barcelonins Tazzuff construeixen un repertori propi, totalment instrumental i basat en el llenguatge tradicional. Els sis músics provinents de diversos àmbits estilístics, creen un repertori 100% propi que té el seu orígen en els diferents gèneres ballables del folk i apropa la música d’arrel a d’altres gèneres com el jazz, el flamenc i la rumba, donant-­li al resultat un aire innovador i experimental.

Anxo Lorenzo arriba al Rubrifolkum per a presentar per primer cop a Catalunya el seu segon treball en solitari. Energia, virtuositat, i influències culturals de la mà d’una banda internacional són les claus del nou treball d’aquest gaiter gallec que ha col·laborat amb grups com Celtas Cortos, Lúnasa, Michael McGoldrick i The Chieftains entre d’altres.

La darrera sessió del Festival Rubrifolkum, el dissabte 9 de febrer, estarà protagonitzada pel folk de Les Violiles i pel trio asturià DRD.

A l’agenda d’elBaix.cat es pot consultar tota la programació de Rubrifolkum.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here