El president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, demana diàleg a la Generalitat, tal com ha aprovat la Federació de Municipis. El proper 26 de febrer es presentarà a la sala d’actes del Consell, una declaració sobre la reforma de les administracions locals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]J[/dropcap]oaquim Balsera, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcalde de Gavà, va afirmar divendres passat, que la nova Llei de Governs Locals de Catalunya que està preparant el Govern de la Generalitat “s’ha de fer des del consens i amb la participació real del món local, perquè si no és així, el resultat serà contraproduent”. Balsera va oferir la “màxima col•laboració” amb el govern català, però va afegir que “la condició necessària és que hi hagi un diàleg franc, obert i transparent amb les administracions locals”.

Joaquim Balsera va fer seva la resolució aprovada el passat dimecres pel comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, i ha reclamat que “de manera immediata es portin a terme els contactes necessaris per treballar conjuntament; no podem admetre la política de fets consumats que denoten els darrers missatges llançats pel govern de la Generalitat”.

El proper 26 de febrer a les 18h, a la sala d’actes del Consell Comarcal, es presentarà una declaració formal sobre la reforma d’administracions locals, que defensarà que no es pot fer una reforma que anul·li el caràcter dels Ajuntaments com a administració de proximitat amb plena autonomia i que reivindicarà que l’opinió de les entitats cíviques sigui escoltada abans de fer cap reforma dels Governs locals.

El president del Consell Comarcal, però, ja es va manifestar “clarament a favor d’aclarir competències, racionalitzar l’administració i eliminar duplicitats, però ha remarcat que cal discernir molt bé qui està fent les coses bé i qui pot fer-les millor en el futur”. Joaquim Balsera ha assegurat que els ajuntaments i els consells comarcals presten serveis “optimitzant els recursos i treballant amb austeritat, i això s’ha de poder quantificar i avaluar amb tot el rigor”. I va remarcar que “els comptes han d’estar ben clars, i demostrar amb xifres quines administracions són realment més cares i menys eficaces, o al contrari, quines són menys cares i més eficaces; en definitiva, qui assumeix les responsabilitats i garanteix els serveis amb les menors despeses possibles”.

Balsera va demanar també que en aquest debat “no es perdi de vista el valor de la proximitat, perquè la feina més ben feta, la més eficaç i alhora eficient, és la que es planteja de més a prop, a tocar de la gent, i la ciutadania vol que els oferim solucions en tot allò que els afecta i que legítimament exigeixen”. El president comarcal va considerar que “malament anirem si en un moment en què els ciutadans se senten més capacitats que mai a opinar i actuar, des de la política s’apostés per l’allunyament o els menystenien de les institucions que tenen més a prop seu”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here