Enguany es celebrarà la 40ª edició d’aquesta Fira pratenca, que es complementa amb un variat programa d’activitats, per potenciar els productes autòctons del Baix Llobregat i en especial la carxofa del Prat i el Gall de Pota Blava. Se celebra cada any a mitjans de desembre

La Fira Avícola de la Raça Prat és una fira de tradició agrícola i avícola que enguany arribarà a la seva 40ª edició i que ofereix durant tot un cap de setmana un extens programa d’activitats per a tot tipus de públic.

“Aquesta fira convoca la ciutadania a l’entorn d’un tipus de producte que és la identitat del Prat i la seva relació amb el camp amb dos productes que són magnífics, un és la carxofa del Prat, que està a punt de tenir Denominació d’Origen, i l’altre és el rei de la fira, el pollastre pota blava”, va afirmar Lluís Tejedor, alcalde de la ciutat, durant la passada edició.

La celebració de la Fira Avícola de la Raça Prat, els dies previs a Nadal, ha estat l’element dinamitzador més important per a la recuperació, consolidació i difusió del pollastre del Prat en la darrera etapa de la seva història. La Fira ha permès popularitzar l’aviram autòcton del Prat entre els pratencs i pratenques i, també, fomentar-lo, com a producte agroalimentari de qualitat, a la comarca del Baix Llobregat i a tot Catalunya, introduint-lo en el sector de la restauració i de la distribució dels productes de qualitat amb DOP i IGP.

La campanya comercial nadalenca, a l’entorn de la celebració de la Fira Avícola, concentra el punt màxim de comercialització dels productes de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) Pollastre i Capó del Prat. Al pavelló avícola i ramader de la fira són presents una mitjana de 30 criadors i productors que representen el 90% dels pagesos locals.

La Fira és una aposta també pels productes autòctons de la comarca, que cada cop es consoliden més entre restauradors i consumidors. S’hi dóna molta importància a la gastronomia basada en els productes baixllobregatins, amb una especial atenció a la carfoxa i al pollastre pota blava. Així, l’Espai Gastronòmic de la Fira, ofereix tastos de degustació i menús especials com els ous “pota blava” o samfaina de verdures amb carxofa Prat. Darrerament també s’hi ha incorporat el “showcooking”, un espai de demostració de cuina de qualitat per on passen restauradors de la ciutat i de la comarca que fan demostracions culinàries de receptes suggerents i innovadores, amb el pollastre pota blava i la carxofa Prat com a ingredients protagonistes.

“Els productes autòctons de proximitat de la comarca formen part d’una oferta gastronòmica cada vegada més interessant, que en el cas del Prat està molt vitalitzada gràcies a la tasca de l’Associació de Gastronomia i Turisme, on restauradors del Prat estant oferint productes de qualitat que, de mica en mica, es  consoliden en xarxa amb d’altres municipis de la comarca”, ens va explicar Tejedor, durant la passada edició.

 

Aqui teniu un enllaç a la notícia i a un vídeo de la Fira Avícola de l’any passat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here