L’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu està realitzant activitats per recuperar varietats pròpies i per fomentar el respecte i cura cap a aquestes plantes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu ha organitzat per demà una plantada de rosers al parc del Roserar de Dot i Camprubí. L’acte, que tindrà lloc a partir de les 12 h, suposarà la recuperació d’una trentena de varietats de rosers, molts d’ells creats a Sant Feliu pels roseristes locals Pere Dot i Cebrià Camprubí, així com per d’altres productors del Baix Llobregat.

Els Amics de les Roses tenen en marxa un projecte de recuperació del patrimoni roserístic de Pere Dot i estant buscant arreu del món les roses creades per Dot i d’altres obtentors catalans i espanyols per portar-les a Sant Feliu, amb el suport de l’Ajuntament.

Precisament, una part important de les roses que es plantaran aquest dissabte provenen d’Alemanya, del roserar Europa Rosarium de Sangerhausen. L’entitat va rebre els empelts a l’estiu del 2011 i durant l’any passat es van anar reproduint els rosers que ara es plantaran.

La plantació al Roserar anirà a càrrec de membres de l’entitat, així com d’altres associacions i persones a títol individual que han apadrinat un roser, ajudant a finançar els costos de transport i reproducció de les varietats recuperades. Els Amics de les Roses lliuraran als nous padrins un diploma de reconeixement.

A més, el diumenge 16 de març, d’11 a 13 h, tindrà lloc al parc de Torreblanca una plantada de rosers popular. Es plantaran unes 500 unitats de rosers de quatre varietats diferents en un dels parterres del parc que estan buits.

L’activitat, que és gratuïta, està oberta a la participació de tothom. Per participar cal inscriure’s trucant al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o enviar un correu electrònic a activmuseuciencies@bcn.cat.

La plantada al parc de Torreblanca està organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals, amb la col·laboració del Consell Comarcal i els ajuntaments de Sant Feliu, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. La plantada estarà dirigida per l’Associació Amics de les Roses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here