La PAH ha arribat a la comarca amb la seva instal·lació a la localitat baixllobregatina de Sant Boi. No obstant, poc a poc el seu àmbit d’actuació i d’influència es va extenent arreu del territori i localitats com Abrera, Olesa de Montserrat o Sant Feliu, estan recolzant-ne l’acció i en alguns casos organitzant-se per constituïr-ne una secció local o territorial

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat dijous 7 de març es va celebrar un acte informatiu a Abrera, organitzat per EU-IU d’Abrera, amb la participació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sant Boi.

Tomàs Ferrer i Carlos Àlvarez, membres de la PAH, van explicar com s’havia format la Plataforma a Sant Boi, quines accions s’hi han dut a terme i quins són els passos que segueixen les entitats bancaries per executar un desnonament i les maneres d’enfrontar-s’hi.

Van remarcar la necessitat de lluitar per aconseguir la dació en pagament i el lloguer social, i van relatar experiències d’èxit a la seva ciutat on la combinació de pressió i negociació ha aconseguit aturar desnonaments, reduir considerablement el volum del deute hipotecari i, fins i tot, la dació en pagament.

Els dos membres de la PAH van remarcar que la seva tasca es fonamenta en l’auto-organització i en la solidaritat mútua i que els afectats i les afectades han d’implicar-se activament per assolir l’alliberament del deute, i col•laborar també en la resolució i el seguiment dels casos de la resta de companys i companyes del col•lectiu.

Finalment, membres de l’Assemblea per la Justícia Social d’Olesa de Montserrat, que ja han començat a treballar la problemàtica dels desnonaments, van fer una crida a aplegar esforços per constituir una PAH del Baix Llobregat Nord, crida que va ser recollida per un petit grup de persones d’Abrera.

L’Assemblea per la Justícia Social d’Olesa, des dels seus inicis, ha donat suport a les activitats de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca participant en la recollida de signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la dació en pagament retroactiva o en les manifestacions pel dret a l’habitatge, entre altres.

L’amenaça de desnonament d’una olesana i els seus pares va provocar que l’Assemblea convoqués la ciutadania a actuar per, mitjançant la pressió popular, aconseguir la dació en pagament, i es vanr ealitzar diverses movilitzacións ciutadanes, amb el lema Stop Desnonaments.

1 COMENTARI

  1. […] Dempeus Molins! ha proposat la creació d’una Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a Molins de Rei. Després de dues xerrades en les quals han aconseguit despertar l’expectació de la gent i remoure consciencies, han donat un pas més  prenent un paper propositiu en la societat molinenca. “No ens veiem capacitats per gestionar-la però volem posar el tema sobre la taula”, diuen els membres del col·lectiu Dempeus Molins!, prometent “treballar-hi per a que surti endavant”. El moviment de més rabiosa actualitat, que està aconseguint plantar cara davant la privació del dret a l’habitatge digne, pot arribar a Molins de Rei després de fer-ho arreu de la comarca, en poblacions com Sant Feliu, Abrera o Sant Boi de Llobregat. […]

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here