L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina i la Fundación + Árboles, proposen a les empreses una fórmula per compensar els perjudicis que ocasionen al medi ambient. Aquestes plantades es duran a terme a tres finques públiques que el consistori ha cedit, i diverses empreses ja s’han adherit a la proposta

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Boi i la Fundación + Árboles han començat a dur a terme de manera conjunta una iniciativa contra el canvi climàtic en què implicaran empreses de la localitat baixllobregatina i del seu entorn. El projecte proposa a aquestes empreses compensar les seves emissions de CO2 mitjançant la plantació d’arbres en finques de propietat pública.

Les primeres plantacions han tingut lloc aquesta mateixa setmana, i han estat a càrrec de l’agència de viatges Tarannà i l’empresa editora Plataforma Editorial.

Aquesta iniciativa és factible gràcies a un conveni mitjançant el qual l’Ajuntament ha cedit a la Fundación + Árboles, tres finques públiques del barri de muntanya de Les Orioles. El compromís de la Fundació + Árboles és facilitar que es plantin entre 600 i 900 arbres al llarg dels pròxims anys. L’entitat també s’encarregarà del manteniment de les finques.

El projecte s’ofereix a empreses perquè compensin de forma voluntària les emissions de diòxid de carboni (CO2) que pot generar la seva activitat. La compensació consisteix a patrocinar la plantació d’arbres d’espècies típicament mediterrànies.

Les emissions de diòxid de carboni són la causa principal de l’escalfament global del planeta. Els arbres consumeixen aquest gas durant la fotosíntesi i, per tant, contribueixen a pal·liar aquest fenomen. Es calcula que cada arbre consumeix 300 kg de CO2 al llarg de la vida. El desenvolupament global del projecte podria arribar a “fixar” més de 250.000 kg de diòxid de carboni.

 

Foto titular: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here