Mas-Colell ha justificat la provatització la gestió de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona per les urgències financeres del Govern, però també per a garantir la viabilitat d’aquesta companyia i del servei que presta. El Govern recorrerà si el TSJC no li dóna la raó amb l’adjudicació a Acciona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, ha justificat la concessió d’ATLL com a necessitat “per complir amb l’objectiu de dèficit”, però també per la “inviabilitat de l’empresa”.

Mas-Colell ha argumentat que l’ATLL tenia un passiu d’uns 850 MEUR entre endeutament i pèrdues, situació que no podia ser assumida pel Govern. De fet, ha remarcat que l’operació pràcticament no ha aportat cap valor afegit a la Generalitat, ja que ha hagut d’assumir aquest passiu.

El conseller de Territori, Santi Vila, ha descrit el desenvolupament del concurs i va defensar l’actuació del Govern, tot remarcant que Acciona oferia un preu de l’aigua més barat. En tot cas, ha avançat que la Generalitat recorrerà “possiblement en cassació” en el cas que el TSJC doni la raó a Agbar en les mesures cautelars que ha sol·licitat en aquest contenciós que manté amb Acciona.

El govern català justificava així la privatització de la gestió de l’empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL), en una compareixença en el Parlament català, dels consellers d’Economia, Andreu Mas-Colell, i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Ambdós han argumentat que l’augment en la tarifa de l’aigua que comportarà aquesta privatització serà “molt inferior” al que hauria hagut d’aplicar ATLL, que acumulava un deute i unes pèrdues que posaven “en greu risc la seva viabilitat”,  segons Mas-Colell.

Actualment, la decisió final sobre l’adjudicació de la gestió d’aquesta companyia pública està en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que ha de resoldre la disputa que mantenen Acciona i el Govern, d’una banda, i Agbar, per una altra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here