A la comarca hi ha 29 biblioteques adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que donen servei a una població de més de 800.000 habitants

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]a Diputació de Barcelona acaba de publicar les dades referents a l’activitat de les biblioteques del Baix Llobregat durant l’any 2012, que mostren una tendència a l’alça pel que fa a les activitats relacionades amb la cultura i el foment de la lectura entre la ciutadania.

Així, durant l’any 2012, les biblioteques del Baix Llobregat adscrites a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona han realitzat un total de 5.707 activitats. Això suposa una mitjana de 197 accions per biblioteca, un 23% més que l’any anterior.

També s’han incrementat els serveis de prèstecs. Durant l’any 2012, s’han realitzat 1.568.909 préstecs, xifra que suposa al voltant de 6.000 préstecs diaris i 1,9 préstecs per cada habitant de la comarca. Així, al 2012 les biblioteques de la comarca van realitzar 114.181 préstecs més que l’any 2011.

La comarca disposa de 29 biblioteques que donen servei a una població de 806.799 habitants, el 41% dels quals estan inscrits com a usuaris d’aquests equipaments públics. Els joves d’entre 15 i 24 anys són la franja de població on el carnet de la biblioteca registra una major penetració, ja que el 76% de les persones d’aquesta edat al Baix Llobregat disposa de carnet per ús de les biblioteques públiques.

Les biblioteques de la comarca posen a disposició dels seus usuaris més d’un milió de documents, el que suposa 1,56 documents per cada habitant del Baix Llobregat. En les biblioteques hi ha disponibles pels usuaris i usuàries un total de 487 ordinadors, el que suposa un creixement a l’entorn del 9% respecte els ordinadors d’ús públic que hi havia disponibles l’any anterior.

Les administracions que gestionen les biblioteques de la comarca del Baix Llobregat han invertit en el seu funcionament al voltant de 14€ per habitant. Aquesta despesa és finançada en un 51% pels Ajuntaments de la comarca, en 48% per la Diputació de Barcelona i en un 1% per la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here