Pallejà ha acollit l’acte que dóna el tret de sortida a la campanya “Dret a decidir i estat propi, garantia d’un futur millor”, que consistirà en 300 conferències de petit format arreu del territori, per explicar la viabilitat d’un estat català

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]onvergència Democràtica ha posat en marxa la campanya “Dret a decidir i Estat propi,  garantia d’un futur millor”, una iniciativa que es desplegarà fins el 2014. Avui, el President de la Generalitat, Artur Mas, ha donat el tret de sortida a la campanya a Pallejà, al Baix Llobregat.

Ha iniciat les intervencions Ismael Álvarez, alcalde de Pallejà, que ha reclamat “explicar molt bé” els “atacs a la llengua i a la història”, que segons el séu parer està patint Catalunya, sobretot en els darrers temps.

Inmediatament després, Josep Maria Llop, Ex-Diputat al Parlament de Catalunya, Regidor de la Palma de Cervelló i President Comarcal del Baix Llobregat de CDC, ha declarat que “hem de fer que més gent s’aplegui entorn a l’arbre del dret a decidir”, i ha definit el Baix Llobregat com “una terra d’acollida on gent ha buscat seva llibertat i prosperitat”. Llop ha defensat que sense el Baix Llobregat “no hi ha llibertat nacional”.

Seguidament, Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, ha fet una dura intervenció contra l’herència del tripartit, a qui ha acusat de generar un “deute inassumible” per a les finances catalanes.

Per la seva banda, Artur Mas ha presentat el camí de la consulta i l’estat català com a única via perquè Catalunya surti amb èxit de la situació d'”emergència” actual. Per fer-la possible, Mas creu que l’única garantia és construir una majoria sòlida favorable perquè una declaració unilateral d’independència seria, segons ell, poc democràtica.

En aquest sentit, ha parlat de la importància clau del Baix Llobregat. “Si al Baix Llobregat triomfa, si es fa un forat, si construïm majories socials sòlides, la resta vindrà donada”.

Em referència a la gestió de l’anterior govern d’entesa, Mas ha declarat que “el tripartit va intentar quedar bé, no fer el bé”, ha sentenciat: “Tenim una responsabilitat històrica: no treballarem només per nosaltres sinó pels qui vindran al darrere”.

El líder de CDC ha encoratjat a la ciutadania a treballar per el dret a decidir:  “Ara toca que tots els que creiem en el dret a dedir  i en l’estat propi , ens hi posem a ajudar”; i ha finalitzat la seva intervenció amb una reflexió: “Si no agafem el camí de l’estat propi, quin ens queda?”.

La campanya consistirà en un cicle de conferències titulat “Què està passant a Catalunya?”

El secretari d’Organització del partit, Josep Rull, va explicar en roda de premsa després del Comitè Executiu Nacional de dilluns passat, que CDC treballa amb una sola agenda: “Les mesures econòmiques per sortir de la crisi i per garantir l’estat del benestar i el full de ruta sobiranista són dues cares de la mateixa moneda. Sense instruments d’Estat, Catalunya no podrà superar l’actual context econòmic. La independència no és abstracta: es tradueix en progrés econòmic i justícia social”.

Amb aquesta premissa, Rull va concretar l’argument central de la campanya: “Volem explicar al conjunt de la ciutadania que Catalunya viu una situació límit, que  ja no és viable com a comunitat autònoma, però sí com a Estat.” Per això, va afegir que l’objectiu és subratllar que el pas cap a la sobirania plena “és un exercici de seny, de pragmatisme i de responsabilitat. Es tracta de dibuixar un horitzó d’esperança col·lectiu basat en la llibertat.”

L’estratègia per fer arribar aquests arguments a la ciutadania està basada en un cicle de conferències titulat “Què està passant a Catalunya?”, que, durant tres mesos,  portarà els dirigents del partit i alguns dels seu càrrecs públics arreu del país: “Es tracta d’explicar què està fent el govern i  per què les finances públiques, heretades del tripartit, estan col·lapsades. Volem expressar un compromís ferm d’acompanyament a l’executiu del president Mas, i alhora donar la cara davant la crisi de confiança que pateix la política.” Els fonaments d’aquestes xerrades són, segons Rull, “la proximitat, la confiança, la pedagogia i la transparència”.

Rull va detallar que es faran unes 300 xerrades arreu del territori i sobre el format, va subratllar que el més important és “que s’obre un torn de paraula,  amb l’objectiu que els ciutadans puguin expressar les seves preocupacions i dubtes”.

El PSC replica a Mas que el Baix Llobregat no ha de fer cap demostració del seu catalanisme

Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, ha fet aquestes declaracions en resposta a la crida del President Mas perquè la comarca sigui decisiva al procés sobiranista.

Davant la visita que va fer el president Mas a Pallejà per iniciar la campanya sobiranista de CiU, el Primer secretari del PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, va manifestar que “des del Baix Llobregat el que reclamem, una vegada més, al president de la Generalitat que atengui les necessitats reals de la comarca i contribueixi a fomentar l’economia i crear ocupació als nostres pobles i ciutats”.

“La campanya de CiU és una cortina de fum per amagar les debilitats del Govern de Catalunya”, va afegir.

En resposta a la crida que el president Mas va fer perquè el Baix Llobregat sigui decisiu en aquest procés que impulsa CiU, Poveda va dir que “el conjunt de municipis de la nostra comarca podem aportar molt al futur de Catalunya. El que no necessitem és fer cap demostració de catalanisme, com demana el president Mas en la seva deriva sobiranista. Com a mostra de l’esperit catalanista del Baix Llobregat, només hem de recordar la primera Diada de l’11 de setembre del 1976 a Sant Boi, on tots plegats vam fer història. I continuarem fent història perquè creiem de debò en els ciutadans i ciutadanes i en la immensa fortalesa del Baix Llobregat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here