Divendres es va celebrar aquesta manifestació, convocada per l’AMPA Escola Abrera, per denunciar la situació de l’alumnat, que porta des del 2010 en barracons dintre del recinte d’una altra escola; i exigir solucions

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest divendres 12 d’abril, més de 300 persones es van manifestar pels carrers d’Abrera donant suport a la reivindicació de construcció de la tercera escola del poble, que porta des del 2010 instal·lada en barracons dintre del recinte d’una altra escola, l’Ernest Lluch.

La protesta, que també va comptar amb la participació de representants polítics municipals, va sortir de la porta d’accés a l’Escola Abrera i va recórrer diferents vies urbanes del municipi mentre es corejaven consignes reclamant la concreció dels compromisos de construcció de la nova escola, incomplerts per part de la Generalitat de Catalunya, i també fent referències a la corrupció institucional.

La manifestació també va tallar el trànsit de la C-55 al seu pas per Abrera, durant més de 15 minuts.

La mobilització va finalitzar a les portes de l’Escola Abrera, on membres de l’AMPA van llegir un comunicat denunciant que la temporalitat i la manca de mitjans i espais mínims requerits per llei, repercuteix negativament en l’educació dels seus fills. També van recordar que les partides pressupostàries destinades a edificar aquesta escola no han arribat mai, i que a dia d’avui l’única resposta que han rebut és que esperin als pressupostos del 2013 per veure si hi ha diners suficients per a l’escola. Resposta que consideren “absolutament inacceptable”.

El parlament de l’AMPA es va tancar amb una crida a la solidaritat de tota la població abrerenca, amb la reivindicació de la construcció immediata de la tercera escola i amb la ratificació del compromís dels pares i mares de l’alumnat d’aquesta escola, de continuar lluitant perquè els pressupostos de la Generalitat de Catalunya d’enguany contemplin una partida per a aquesta finalitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here