Ictineu Submarins, empresa ubicada a Sant Feliu de Llobregat, està construint el Submarí Ictineu 3. La construcció d’aquest submarí, de tecnologia innovadora, que fins ara continuava gràcies a la col·laboració popular, rebrà ara suport logístic, legal i econòmic de la Generalitat, tal com va aprovar el Parlament

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest submarí, impulsat per una petita empresa baixllobregatina, podrà arribar a gran profunditat i serà un instrument bàsic per tasques de investigació submarina, infraestructures o rescats, i està rebent el reconeixement internacional.

Es tracta d’un submarí que incorporarà materials i tecnologies innovadores, així com tècniques de construcció avançades i sistemes energètics no contaminants, sistemes de gestió i control intel·ligents i les últimes tecnologies en sistemes de posicionament, navegació, comunicacions i sensors.

Tindrà la capacitat de baixar fins a profunditats de 1200 metres, i això el situarà entre els deu submarins del món amb més capacitat de profunditat d’immersió. Hi podran baixar tres persones en missions de varies hores i fer qualsevol tipus de treball.

Ictineu Submarins SL, ha estat desenvolupant durant els últims 4 anys un sistema de bateries d’ió liti polímer tolerant a pressió certificat que serà pioner al món i que obre la porta a la comercialització de nous productes, patents i nous mercats. En aquests moments les tasques de construcció continuen gràcies a una campanya de subscripció popular.

Per aquests motius, el Grup Parlamentari d’ICV-EUiA, va presentar una proposta de resolució, que després de rebre diverses esmenes, es va aprovar per unanimitat.

Així doncs, la Generalitat col·laborarà econòmicament en aquesta iniciativa, que prestarà gran serveis en matèria d’investigació i salvaments, serà rendible econòmicament generant molts llocs de treball qualificats i coneixement, i contribuirà a donar a conèixer el nom de Catalunya al món.

 

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here