L’acte, coorganitzat amb el grup literari El Caliu, s’emmarca dins de l’Any Espriu i tindrà lloc avui a les 19 hores, a la Biblioteca de Viladecans

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a secció local d’Òmnium Cultural a Viladecans celebra avui un acte d’homenatge a Salvador Espriu a la Biblioteca de Viladecans (Passeig del President Tarradellas, 16) en motiu del centenari del seu naixement. L’esdeveniment comptarà amb la intervenció del pintor i col•laborador del poeta, Joan Pere Viladecans, qui recentment ha exposat a la Sala Ciutat de Barcelona una col•lecció d’obra gràfica inspirada en el món d’Espriu.

Joan Pere Viladecans va establir a finals dels anys seixanta una relació d’admiració amb el poeta i tots dos van mantenir un diàleg creatiu que va permetre il•lustrar els textos de l’autor del mite de Sinera. De les converses, la correspondència epistolar, la coneixença i l’intercanvi que va existir entre els dos en parlarà Joan Pere Viladecans en primera persona.

La cita s’emmarca dins dels actes de l’Any Espriu (www.anyespriu.cat) que promou la Generalitat de Catalunya i està coorganitzada amb el grup literari El Caliu. Al llarg de la conferència es recitaran alguns dels poemes de l’autor centenari mentre es projecten les il•lustracions de Viladecans, recopilades fa pocs mesos per l’editorial Enciclopèdia Catalana en una edició de bibliòfil.

Amb aquesta iniciativa Òmnium Viladecans se suma als centenars d’activitats que enguany s’estan duent a terme arreu del país per reivindicar la figura de Salvador Espriu, un exemple i un referent de la resistència catalana al règim franquista, que sintetitzà en paraules com aquestes: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

D’altra banda, la secció local també vol reconèixer al pintor Joan Pere Viladecans per la seva estreta vinculació al municipi, pel seu compromís i per l’empremta que ha deixat a Viladecans amb creacions com les del vestíbul del Teatre Àtrium o el cartell de la 60a Nit de Santa Llúcia que va tenir lloc a Viladecans el desembre de 2010.

L’acte compta amb la col•laboració de la Biblioteca de Viladecans, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here