Comença aquest programa de projecte de simulació d’una colònia humana a Mart. Ubicat al Campus de la UPC del Baix Llobregat, a Castelldefels, enguany hi participa l’alumnat de 4t d’ESO dels tres instituts de Sant Vicenç dels Horts i alumnat d’instituts del Prat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quests nois i noies participen en un projecte de simulació d’una colònia humana a Mart; una activitat que es porta a terme amb investigadors i estudiants de doctorat de la UPC, els dies 2, 6, 8, 10 i 13 de maig, de 9:30 a 13:30h.

Disseny i construcció de la colònia “Mart XXI” és un programa adreçat a noies i nois de segon cicle d’ESO amb l’objectiu d’acostar-los a la universitat, despertar l’interès per la ciència i la tecnologia, reforçar la seva motivació i autoestima i contribuir a aconseguir que continuïn l’escolaritat més enllà dels nivells obligatoris. Amb la voluntat de fomentar les vocacions científiques i tenològiques.

Per exemple, amb la realització dels següents tallers:

  • Llançament, navegació, aterratge i sistemes de locomoció
  • Robòtica. Els Rovers Marcians
  • Sistmes de telecomunicacions
  • Sistemes de producció i consum d’energia Grup: Monitoratge i control. Aplicacions de sensors
  • Producció alimentària Grup: Sistmes de suport vital i gestió de residus
  • Sistemes d’obtenció, distribució i consum d’aigua

“Mart XXI” és una realitat gràcies a la complicitat amb el món local, els centres de secundària i a institucions com ara l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i el FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tenologia).

Aquesta serà la quarta edició amb partipació dels instituts de Sant Vicenç dels Horts.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here