El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Barcelona van signar ahir al matí un conveni pel qual rebran 10 MEUR en préstecs sense interès

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quest Pla per a “Operacions de tresoreria per a consells comarcals 2013” neix amb la voluntat de pal·liar les dificultats econòmiques que pateixen els governs locals.

El coordinador general de la Diputació de Barcelona, que també ho és de Concertació i Assistència Local, Xavier Forcadell, va explicar als consellers que “l’acte formal d’avui s’inscriu en aquesta nova filosofia de lleialtat institucional recíproca que pretén donar una nova dimensió a la tasca dels consells comarcals per tal que junts puguem prestar el millor servei possible als ciutadans”.

Gràcies a l’acord signat ahir, els consells comarcals de la demarcació de Barcelona rebran 10 MEUR per a préstecs sense interès. El diputat d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies, Carles Rossinyol, va explicar que “aquesta concessió de crèdit ha estat dissenyada per garantir que els consells comarcals que tenen competències municipals puguin prestar els seus serveis amb normalitat tot i les dificultats econòmiques que estan patint actualment”.

El Pla té dues fases. La primera consisteix en l’atorgament directe d’un préstec a curt termini per un import màxim de 6 MEUR, que es repartirà en els propers dies de forma proporcional als consells comarcals segons les seves característiques. La segona fase comporta l’aportació d’un nou préstec amb caràcter extraordinari de fins a 4 MEUR, a sol·licitud del consell comarcal interessat, en funció de les seves necessitats extraordinàries. El termini per sol·licitar aquest segon ajut serà fins al 30 de juny de 2013.

L’acte d’ahir simbolitza el nou model de governança local que persegueix la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de situar els consells comarcals a l’eix central del treball en xarxa que realitza la corporació.

 

Foto titular: Joan Roca de Viñals / Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here