El Ple de l’Ajuntament d’Esplugues celebrat el 15 de maig va aprovar una moció subscrita pels cinc grups demanant la creació d’una comissió tècnico-política per impulsar Esplugues Ciutat Ceramista i Modernista

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l text de l’acord argumenta que, a partir de les idees sorgides arran del cicle de conferències dels 10 anys de La Rajoleta, “és un molt bon moment per reflexionar sobre com millorar la seva integració en la consciència col·lectiva i augmentar llur aprofitament”.

La comissió haurà de planificar actuacions en relació al futur Museu de La Rajoleta, habilitar nous espais expositius, establir un públic potencial i preparar tàctiques de màrqueting lligades al territori.

Tots els grups van manifestar el seu suport per convertir els museus en un espai de referència del Modernisme que
anés més enllà d’Esplugues.

El Ple també va aprovar d’altres mesures:

Moció en defensa del dret de les dones a decidir lliurement sobre la seva maternitat

La previsible reforma de l’actual Llei d’interrupció de l’embaràs, anunciada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz
Gallardon, va ser objecte de debat. PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC van presentar una moció de rebuig a la reforma pel seu
caràcter “regressiu”, ja que significaria “la tornada a una llei molt més restrictiva que la de 1985”.

El text aprovat reconeix “el dret a una maternitat lliurement decidida” i rebutja “ingerències al dictat de cap moral religiosa”. El PPC va votar en contra perquè “no és una llei en ferm”.

Prorrogada la cessió de terrenys per als nous jutjats

El Ple també va aprovar prorrogar la cessió gratuïta al Departament de Justícia de la Generalitat d’una finca del sector
Sant Llorenç, on està prevista la construcció del nou edifici judicial d’Esplugues.

La cessió de la finca, de 3.229 metres quadrats, es va produir l’any 2009, però en no construir-se l’edifici podria haver revertit a l’Ajuntament. El Departament de Justícia va sol·licitar “en atenció a les dificultats conjunturals existents” una pròrroga per cinc anys, que ha estat aprovada.

Desestimades dues propostes ciutadanes

El Ple municipal va desestimar una proposta presentada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) demanant reduir
un mínim d’un 50% les aportacions als grups municipals.

PSC, PPC i CiU van votar en contra, argumentant que la proposta no estava basada en criteris que justifiquessin aquest percentatge ni quins aspectes d’aquestes aportacions són o no justificables, i comprometent-se a establir els criteris i a plantejar el procés i les actuacions per determinarlos. ICV i ERC van votar a favor de la proposta de la CUP.

També es va rebutjar la proposta de Veïns i Veïnes Associats d’instal·lar lavabos al parc dels Torrents. El PSC va votar
en contra per les dificultats que suposen aquests tipus d’instal·lacions, compremetent-se a fer un estudi sobre la seva viabilitat; PPC i CiU es van abstenir per no tenir clara la seva viabilitat; ICV i ERC si que li van donar suport.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here