L’empresa anoienca Ambiens té la patent per distribuir el producte arreu de l’estat espanyol, però Molins, junt amb Cardona, han estat els pioners. La localitat baixllobregatina rebrà 1,25 milions d’euros de la Diputació per als equipaments i millores a la via pública

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls municipis de Cardona i Molins de Rei seran els primers de Catalunya i de l’Estat en implantar un sistema per controlar la natalitat dels coloms a través d’un fàrmac anticonceptiu.

L’empresa anoienca Ambiens s’ha aliat amb la farmacèutica italiana Acme -productora del fàrmac- per distribuir el producte arreu de l’Estat.

Segons ha explicat a l’ACN el biòleg d’Ambiens, Josep Costa, es tracta d’un blat de moro recobert amb una substància anomenada nicarbazina, que inhibeix la capacitat reproductora dels coloms. Segons ell, el sistemes de captura existents “només redueixen el problema transitòriament”, en canvi, “amb el control de la natalitat reduïm la població de forma progressiva i permanent”.

Molins de Rei rep 1,25 milions d’euros de la Diputació per als equipaments i millores a la via pública

Aquesta aportació representa un 29% més que l’anterior mandat, amb la qual cosa garanteix el manteniment i millora dels equipaments i de l’espai públic de la vila, així com el desplegament de la fibra òptica als polígons industrials.

En el període 2012-2015, les inversions de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona a Molins de Rei ascendeixen a 1,25 milions d’euros, un 29% més que l’anterior període (970.00 euros).

Aquesta xifra es va tancar el passat 2 de maig amb la trobada que l’alcalde Joan Ramon Casals i el 1r tinent d’alcalde Xavi Paz van mantenir amb el president de la Diputació, Salvador Esteve.

Els projectes als quals es destinaran els recursos van ser presentats dimarts en roda de premsa.

L’alcalde va posar de manifest la necessitat de prioritzar l’àmbit de manteniment d’equipaments i d’infraestructures degut al complicat context econòmic actual i va destacar que “en plena crisi, hem aconseguit captar més recursos de la Diputació que es traduiran en millores a la vila i també poden acabar generant llocs de treball”.

Per la seva part el primer tinent d’alcalde va posar l’accent en què “ens enfrontem a la dificultat de comptar amb menys diners per part de les administracions i per això ara distribuïm els recursos en diferents millores arreu de la vila i no pas concentrats en un sol projecte de gran envergadura”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here