[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n el marc de la cimera del G8 (Irlanda del Nord, 17-18 de juny), Acció contra la Fam llença “quelorecuerden.org, una campanya que recrea la infància d’Angela Merkel i Barack Obama i els impulsos que els van portar a voler ser presidents. Un d’ells (probablement) va ser acabar amb la fam al món. Acció contra la Fam demana al G8 que estableixi objectius alineats amb les metes marcades pel 2025 per l’Assemblea Mundial de la Salut del 2012 pel que fa a la reducció de la desnutrició infantil.

Probablement Barack Obama i Angela Merkel, com molts altres dirigents mundials, van somiar un món sense fam quan eren infants. És possible que els indignés saber que altres nens i nenes com ells se n’anaven a dormir amb l’estómac buit. És imaginable que acabar amb la desnutrició fos una de les prioritats del seu incipient lideratge.

Acció contra la Fam posa en marxa “Que ho recordin”, una acció de sensibilització per sumar esforços al voltant de l’eradicació de la desnutrició infantil, que mata cada dia a 7.000 infants en un món que produeix aliments suficients per a tothom. En ella s’hi recreen dos moments de la infantesa d’Obama i Merkel on fan patent la visió d’un món sense fam. A la web www.quelorecuerden.org es convida a més a la ciutadania a deixar en una pissarra els bons propòsits que aquests dos líders mundials mai haurien d’haver oblidat. Volem que ho recordin.

“Hem aconseguit que la seguretat alimentària mundial estigui, per fi, a l’agenda de les grans cimeres internacionals. Els líders del G8 semblen haver entès per fi l’enorme cost econòmic, no només humanitari, de la desnutrició. És una factura que les Nacions Unides acaben de xifrar en el 5% del PIB mundial, en un moment en què existeixen els mitjans per posar fi a aquesta lacra mundial. Tan de bo la cimera d’Irlanda del Nord serveixi per posar en marxa un pla d’acció realista i urgent coherent amb aquesta constatació”, assegura el director General d’Acció contra la Fam, Olivier Longué.

Concretament, la Xarxa Internacional Acció contra la Fam demana al G8:

  •  que estableixi objectius intermedis a tres anys de reducció de la desnutrició en línia amb els marcats per la 65ª Assemblea de l’OMS pel 2025 (veure els sis objectius més avall).
  •  que encoratgi als països en desenvolupament amb majors càrregues de desnutrició a que es marquin objectius nacionals de reducció de la mateixa, alineats amb les metes assenyalades per l’OMS.
  • que anunciï un mecanisme a nivell nacional per a un millor seguiment i transparència de l’ajuda a la nutrició, de manera que pugui assegurar-se que aquest finançament s’utilitza per les intervencions nutricionals clau.
  • que millori la transparència dels plans, despeses i progressos en nutrició.

Objectius del Pla Integral de Nutrició aprovats en la 65ª Assemblea Mundial de la OMS:

1. Reducció del 40% d’infants menors de cinc anys amb retard del creixement

2. Reducció del 50% de l’anèmia en dones en edat reproductiva

3. Reducció del 30% del baix pes en néixer

4. La disminució del sobrepès infantil

5. Augmentar les taxes de lactància materna exclusiva durant els primers sis mesos fins almenys el 50%

6. La reducció de les malalties que afecten a la infància perdent almenys en un 5%

 

Acció contra la Fam és una organització humanitària internacional i independent que combat la desnutrició infantil alhora que garanteix aigua i mitjans de vida segurs a les poblacions més vulnerables. Intervenim en més de 40 països recolzant a cinc milions de persones. La nostra visió és un món sense desnutrició; el nostre primer objectiu, retornar la dignitat a els qui avui viuen amenaçats per la Fam.  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here