La Eu Core Net Cities, que s’ha constituït aquest matí, és una plataforma integrada per ciutats i àrees metropolitanes que volen treure profit de la xarxa transeuropea central, principalment la ferroviària. L’objectiu és afavorir el rellançament del creixement econòmic, la competitivitat i la cohesió territorial de la Unió Europea

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls municipis han signat la carta d’adhesió aquesta setmana a Barcelona, en el marc del Saló Internacional de la Logística (SIL). Per part de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, hi va participar Jaume Casanovas, regidor d’Urbanisme, Agricultura i Mobilitat, i Paco Rodríguez, regidor d’Ocupació i Empresa.

Casanovas va destacar “la ubicació estratègica de Sant Vicenç dels Horts, un municipi molt proper a Barcelona i al centre del Baix Llobregat”. Sant Vicenç es troba a només 18 minuts de l’aeroport de Barcelona i a 23 del Port.

Juntament amb Sant Vicenç dels Horts, van signar l’acord Barcelona, Bilbao, Málaga, Narbonne, Perpinyà, Gènova, Montpellier, Lió, Ljubljana i Timisoara, entre d’altres.

Connexions per transport i fibra òptica

Per la seva banda, Paco Rodríguez va incidir en “la bona connexió per carretera i transport públic, amb Ferrocarrils de Generalitat, Renfe i autobusos urbans i interurbans”. A més, Sant Vicenç dels Horts compta amb connexió de fibra òptica i té equipaments enllaçats a les anelles culturals i científiques.

Es crearà un observatori

La plataforma Eu Core net Cities constituirà un observatori permanent per analitzar l’evolució de les infraestructures de transport, logístiques, de transmissió de l’energia, d’intercomunicació de dades i dels pertinents sistemes de gestió. D’altra banda, la plataforma treballarà per promoure una estreta relació dels governs locals amb els òrgans rectors de la Comissió Europea, el Parlament Europeu i el Comitè de les Regions.

La plataforma es concep des del voluntariat dels seus membres, sense quotes ni estructura administrativa específica. Les activitats es finançaran amb aportacions voluntàries i, a mitjà termini, amb el suport de fons externs.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here