El Conseller va respondre a una pregunta d’ICV-EUIA a la Comissió de Cultura del Parlament, celebrada la setmana passada, sobre el trasllat de l’Arxiu Comarcal. Mascarell va definir el trasllat com “una prioritat pressupostària” i va garantir que es realitzaria abans de final d’any

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n el marc de la Comissió de Cultura del Parlament, el diputat d’ICV-EUIA Jaume Bosch va plantejar al Conseller de Cultura Ferran Mascarell la urgència de que es faci la inversió que resta per poder procedir al trasllat de l’Arxiu Comarcal a la nova seu del barri del Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat.

Bosch va recordar que només falten per invertir 200.000 euros per adquirir el mobiliari i instal•lar el compactes, i que l’obra es va acabar l’any 2011 després d’invertir 3 milions d’euros. Ara l’edifici del Mas Lluí, inaugurat el mes d’octubre de 2012, acull el Centre Cívic del barri i la seu del Centre d’estudis comarcals del Baix Llobregat, però la manca dels 200.000 euros que ha d’aportar la Generalitat provoca que la part dedicada a l’Arxiu estigui buida mentre l’Arxiu ocupa un espai municipal on s’ha ampliar la Biblioteca Montserrat Roig.

Bosch va recordar al Conseller que el Parlament va aprovar el 30 de maig d’enguany una Proposta de Resolució presentada per ICV-EUIA, en la que “s’insta al Govern a fer totes les gestions possibles i necessàries perquè es pugui traslladar l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a la nova seu del barri de Mas Lluí de Sant Feliu de Llobregat, de manera que se’n faci possible l’obertura i es pugui alliberar l’espai actual, que ha de permetre l’ampliació prevista de la biblioteca municipal”.

El Conseller de Cultura, Ferran Mascarell va reconèixer que l’explicació del diputat Jaume Bosch era “totalment correcta” i va afirmar que “aquesta és la prioritat principal en matèria econòmica del seu Departament”.

Va manifestar que no podia donar una data segura d’obertura però que si podia seria abans de finalitzar aquest any i que, en cas de no ser possible, es podria produir a principis de l’any 2014.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here