Aquesta setmana comencen les obres de construcció d’un gual inundable que creuarà el Llobregat i connectarà Sant Boi i Sant Joan Despí. L’actuació coincideix amb la celebració de l’Any del Riu Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l gual donarà continuïtat entre els dos municipis a la trama de camins per a vianants i ciclistes situada en els marges del riu Llobregat, que en els darrers anys ha registrat un augment espectacular de l’ús ciutadà a partir de la seva progressiva extensió i millora (un gran número de persones hi passegen i fan esport quotidianament).

El nou pas es construirà amb formigó en un punt de baix cabal d’aigua i tindrà una plataforma de 36 metres de longitud i 4 metres d’amplada que serà transitable durant la major part de l’any. Estarà situat a l’alçada del parc fluvial(Sant Boi) i de la planta potabilitzadora d’Agbar (Sant Joan Despí).

Les obres són a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i seran cofinançades pels ajuntaments i per fons europeus FEDER. La finalització dels treballs està prevista per a la propera tardor.

La construcció d’aquesta nova infraestructura forma part d’una estratègia global de recuperació ambiental i de l’ús social del riu Llobregat, des de Martorell fins a la desembocadura del Prat, duta a terme en els darrers anys per l’Àrea Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb totes les administracions implicades. L’objectiu principal és que les poblacions riberenques deixin d’estar d’esquenes al riu.

2013: l’any del riu Llobregat

La construcció del gual tindrà lloc coincidint amb la celebració de l’Any del Riu. L’Ajuntament de Sant Boi s’hi va sumar mitjançant una moció plenària que implica un compromís, compartit per altres ajuntaments i diverses entitats ambientalistes, de millorar la qualitat de les aigües, difondre els valors del riu i sensibilitzar la població sobre la necessitat d’un ús responsable.

Durant la celebració de l’Any del Llobregat, Sant Boi també té previst posar en marxa el Centre d’Interpretació del Riu a la masia Can Julià. Aquest equipament serà el principal punt de referència per promoure el coneixement del tram final del Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here