Tres membres de l’expedició que ha pujat al cim del Gasherbrum I, al Pakistán, han desaparegut. Els tres companys del cornellanenc David Polo anaven de camí al campament base després de coronar aquesta muntanya de 8.000 metres

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls desapareguts són Xevi Gómez, de Girona; Abel Alonso de Pontevedra; i Álvaro Paredes, de Valladolid. Degut al mal temps, diumenge es va perdre el contacte amb ells durant la seva baixada i els seus companys pateixen per les seves vides.

En aquests moments, la resta de membres de l’expedició estan esperant que les condicions meteorològiques millorin i que dos helicòpters puguin iniciar les tasques de recerca.

El Cornellanenc, David Polo, és un dels membres d’aquest projecte i abans de marxar reconeixia a Ràdio Cornellà que aquesta muntanya presentava un al índex de mortalitat en la baixada.

Recordem que en total són 6 els components de l’expedició i que comptaven amb l’assessorament d’Edurne Pasaban, la primera dona de la història que ha pujat les 14 muntanyes de 8.000 metres del planeta. Tenien previst tornar a Espanya el proper 6 d’agost.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here