La decepció ha estat provocada per la manca de concreció per part de l’Agència Catalana de l’Aigua envers una solució urgent per al Col·lector de Salmorres en la reunió mantinguda aquesta setmana a l’Ajuntament d’Olesa. Els alcaldes del Baix Llobregat Nord pretenien aconseguir que la Generalitat de Catalunya inverteixi ja en el desdoblament del Col·lector de Salmorres, i acabar així amb les constants fuites que pateix

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat, “l’ACA ha mostrat la impotència davant la manca de capacitat d’actuació pròpia”.

La trobada s’ha produït després de les darreres fuites detectades, i de que els Ajuntament d’Olesa, Abrera, Monistrol i Esparreguera aprovessin una moció en la qual es reclama a Generalitat i ACA una actuació urgent en aquesta infraestructura que transporta aigües salines dels del Bages i fins el Mediterrani. En aquesta moció també es denuncia el risc que noves fuites afectessin també l’aigua de boca.

En la reunió mantinguda a l’Ajuntament, el mateix director de l’ACA, Jordi Agustí, va convidar als alcaldes presents a la trobada a fer pressió política per assolir l’objectiu d’una intervenció urgent al col·lector de salmorres.

Sobre aquesta qüestió, l’alcalde d’Olesa va explicar que ja inicialment la reunió s’havia demanat amb el Conseller Santi Vila, però que la manca de disponibilitat del conseller no ho va fer possible.

Per tant, i davant la inconcreció del director de l’ACA, ara de nou els Ajuntaments d’Olesa, Abrera, Esparreguera i Monistrol demanaran una trobada amb el conseller per abordar aquesta problemàtica.

L’objectiu és aconseguir que la Generalitat de Catalunya prioritzi una inversió que permeti el desdoblament de la infraestructura.

Salvador Prat va reiterar que, si no hi ha una intervenció urgent que resolgui una problemàtica no sobrevinguda, des del consistori olesà no es descarta accedir a la justícia quan es produeixi una nova fuita.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Abrera, Maria Soler, va dir que la reunió ha estat “trista i desencisadora” i no ha servit de res.

Finalment, l’alcalde de Monistrol, Joan Miquel Rodríguez, va dir que més enllà de dir que no hi havien diners, del director de l’ACA no han tret gaire cosa.

 

Font: Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here