La campanya “Estalvia en energia: millor per a tu, millor per al medi ambient” promoguda per l’Ajuntament d’Abrera, va informar sobre la importància de l’eficiència i l’estalvi energètic, per tal que la ciutadania prengués consciència de que aquest estalvi a les llars, comporta una reducció en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i una menor despesa económica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa campanya forma part de l’adhesió d’Abrera al Pacte d’alcaldes i alcaldesses, en el qual es compromet a lluitar contra el canvi climàtic i seguir el Pla d’acció per a l’energia sostenible del municipi.

Al llarg d’una setmana, dos informadors van visitar el mercat ambulant i el Mercat Municipal d’Abrera per explicar els veïns i veïnes diferents consells d’estalvi energètic, com apagar els llums i els aparells elèctrics que no s’estiguin utilitzant, substituir les bombetes tradicionals per les de baix consum o equips led, adquirir electrodomèstics de classificació energètica A, A+ o A++, regular la temperatura de la calefacció i de l’aire acondicionat i fer un manteniment periòdic de la caldera de gas, entre d’altres.

A més, també van recordar que, reduïnt el consum d’aigua, separant correctament els residus i desplaçant-se en transport públic, també s’estalvia energia.

Per a més informació es pot consultar aquesta pàgina web i la de l’Institut Català d´Energia (www.icaen.cat).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here