Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Sant Esteve Sesrovires

Sant Esteve ofereix al visitant un interessant recorregut pels edificis més emblemàtics del municipi, com ara l’església parroquial o Can Julià, antiga masia avui dedicada a l’activitat artística.

També destaca per la producció de vins i caves, moltes d’elles visitables, com ara les Roger Goulart (amb elaboració artesanal de cava), la Masia Bach (edifici de gran potencial arquitectònic) o Ca n’Estella.

Les activitats esportives (com la pràctica del golf) i de lleure, així com la possibilitat de visitar una fàbrica famosa en tot el món, com és l’empresa Chupa-Chups, són d’altres de les opcions que ofereix el municipi. 

Una vida associativa molt activa juntament amb els esforços del Patronat Municipal han donat lloc a una agenda cultural de festes, activitats i tradicions molt farcida.

D’altra banda, en un entorn pròxim a l’espai metropolità, Sant Esteve ofereix un patrimoni monumental de caràcter rural conformat per un seguit de masies i edificis monumentals.

Aquest patrimoni és com un tresor per descobrir, que convida a moure’s pel territori i recular en el temps quan la vida rural era la essència cultural, tradicional i econòmica d’aquestes contrades.

Aquest és un territori inclòs dins les DO Penedès i Cava. És per això que la vinya té un pes important en el paisatge del municipi. L’enologia i el turisme enològic prenen protagonisme a Sant Esteve Sesrovires. Les tres empreses elaboradores de vi i cava es troben ubicades en enclavaments arquitectònics de singular bellesa que faran que la visita als cellers i caves sigui una experiència única.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here