L’exministra espluguenca es va acomiadar ahir de la militància socialista a la seva comarca natal, el Baix Llobregat, i va alertar que el Govern que lidera Artur Mas està posant en joc la “convivència” entre catalans que han nascut dins i fora de Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n un acte que la federació socialista del Baix Llobregat va rganitzar a la seva seu central a Cornellà per homenatjar la política, Chacón va enarborar la bandera del diàleg i la concòrdia davant dels qui pretenguin trencar-la, i va recalcar que no aconseguiran el seu objectiu.

Va destacar el paper decisiu que ha tingut el Baix Llobregat i la seva gent en la conquesta de les llibertats democràtiques, els drets socials i el reconeixement de l’autonomia catalana durant el franquisme i la transició, i va destacar que és en aquesta comarca on s’ha forjat la “Catalunya moderna”.

“Aquí es va forjar la conquesta de la democràcia i s’arriscava mentre altres que avui governen s’ho miraven des de la finestra”, va dir l’endemà d’anunciar que deixava el seu escó al Congrés per practicar la docència durant el proper any als Estats Units.

“Aquí es va lluitar per la Constitució, perquè s’acostés aquest país cap a l’Europa moderna que somniàvem. Aquí es va lluitar per l’Estatut, pels drets dels catalans i de Catalunya”, va recalcar.

Carme Chacón es va mostrar convençuda que els qui pretenguin trencar la convivència a Catalunya no podran aconseguir els seus objectius, i que en un futur la via federal acabarà imposant-se.

Maleta d’anada i tornada

La nota de color de l’acte la va protagonitzar un obsequi de totes les persones assistents, que li va lliurar el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí (Barcelona), Antoni Poveda.

Es tracta d’una maleta de color vermell, símbol del partit, amb una gran cartolina en el seu interior que simulava un bitllet d’avió “d’anada i tornada”, va puntualitzar Poveda, ja que la pròpia Chacón va dir dijous que la seva marxa a Miami és amb bitllet d’anada i de tornada.

 

Font: Europapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here