Un programa de tallers per a aprendre a reparar petits electrodomèstics i desperfectes que es produeixin a la llar, mantenir les bicicletes, restaurar mobles de fusta o convertir peces de roba velles en altres productes, que es va iniciar al juny amb un gran èxit d’assistència

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]‘objectiu d’aquest espai anomenat, “Viladecans repara” -organitzat per l’Ajuntament de Viladecans i l’Àrea Metropolitana-, és ajudar a les persones usuàries, a estalviar i intentar allargar la vida de les coses.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Medi ambient, José Luis Atienza va explicar que “és una filosofia: canviar la D de deixalleria, que és on anem a llençar les coses, per la R de reutilitzar, reparar i reaprofitar”.

En els tallers s’ensenyen consells de prevenció, -per exemple doblegar els cables de manera diferent cada vegada per a evitar que es trenquin- i es realitzen amb l’ajuda d’una persona experta.

Miquel Caballé, que s’ocupa d’ensenyar a reparar electrodomèstics, comenta que “fem d’assessors, no de mà d’obra. A la persona que vingui aquí li explicaré quins són els cargols que ha de treure, els passos que ha de seguir i perquè li està passant el que li passa”.

Els tallers tenen lloc un dissabte cada mes i les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web de l’Ajuntament, www.viladecans.cat.

El proper està previst pel 7 de setembre de 10:30 a 13h i servirà per a aprendre a reparar elements de fontaneria.

Properes edicions:

5 d’octubre ‘Millor que nou reparat!’ Taller de costura

9 de novembre ‘Millor que nou, reparat!’ Taller de reparació d’electrodomèstics

14 de desembre ‘Millor que nou, reparat!’ Taller de fusteria

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here