[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Sindicat d’Educació de CCOO del Baix Llobregat valora negativament les condicions amb les que comença el curs 2013- 2014. A l’augment de 2155 alumnes que aquest curs han entrat a les nostres escoles i instituts el Departament d’Ensenyament i els Serveis Territorials del Baix Llobregat , no li han assignat ni un sol professor més que el curs passat.

Això vol dir que contràriament al que la Conselleria diu que aquest curs no hi ha retallades, la realitat de les dades ho desmenteix radicalment, si a un augment del número d’alumnes no li correspon un augment de la plantilla de professorat els alumnes, han d’anar a parar a als grups ja existents el curs anterior amb el que de ben segur s’està provocant un augment del número d’alumnes per aula, amb el que no s’afavoreix la qualitat del servei educatiu, i també es retalla per que no s’han habilitat les places docents necessàries per atendre l’alumnat en les condicions que assegurin la qualitat.

També es retalla quan es suprimeixen el 25% de les vetlladores i vetlladors que fan possible la integració dels alumnes d’educació especial en els centres ordinaris, o quant es disminueixen greument els recursos per atendre la diversitat en les nostres aules i els nostres centres Aules d’Acollida, UES, i d’altres.

Continua sent negatiu al Baix Llobregat i a tota Catalunya el fet únic a tot l’estat, que els substituts d’ensenyament estiguin treballant per decisió de la Consellera al 85% de jornada laboral i percepció salarial quan fan tota la càrrega lectiva, totes les classes, guàrdies, reunions i feina al centre com qualsevol altre professor/a. Per CCOO aquest fet es una discriminació sense precedents i inadmissible i situem la seva tornada a condicions laborals i salarials com primer objectiu sindical.

L’altre aspecte que considerem prioritari pel present curs és un augment valent i imprescindible en l’oferta de beques menjador per part de l’administració de la nostra comarca així com els seu pas de cobertura de la meitat del cost a la cobertura total  per tots aquells infants i nens que ho necessitin, que no puguin pagar el seu import.   Marc Sangüesa, Secretari General del Sindicat d’Educació de CCOO del Baix Llobregat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here