El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, considera que hi ha consells comarcals a l’àrea metropolitana com el Barcelonès o una part del Baix Llobregat que no tenen massa funció i, per tant, es poden suprimir

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]steve ha proposat crear un nou consell comarcal a la zona del Baix Llobregat Nord on Martorell sigui la capital.

Salvador Esteve ha reivindicat que els pobles del Baix Llobregat que queden fora de l’àrea metropolitana sí que necessiten tenir consell comarcal i ha ofert Martorell com a capital.

En una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local, Salvador Esteve ha avisat que el govern central farà el possible per imposar la seva reforma del món local a Catalunya, “malgrat van prometre a la vice-presidenta que no ho faria”.

Tot i això, és optimista i confia que Catalunya, tard o d’hora, podrà tenir la seva pròpia organització territorial: “Jo vull ser l’últim president de la Diputació i el primer veguer en cap”.

Eleccions municipals plesbiscitàries

Esteve també ha volgut posicionar-se amb la proposta llançada pel president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’alcalde de Vic a La Xarxa de Comunicació Local.

Josep Maria Vila d’Abadal ha proposat convertir, si cal, les eleccions municipals de 2015 en plebiscitàries en cas que no es pugui fer la consulta.

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell ho veu factible, però reconeix que seria molt difícil “perquè les municipals són eleccions amb dinàmiques molt pròpies i força allunyades de les tradicionals dinàmiques de les sigles dels partits”.

 

Font: http://www.martorell.cat i La Xarxa Notícies

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here