En una reunió mantinguda el passat 4 d’octubre, el Departament d’Ensenyament van desetimar l’execució del projecte per manca de dotació económica, si bé s’estudiaran reformes puntuals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a tinenta d’alcalde de Serveis a la Persona, Apolonia Herrera, i el tinent d’alcalde de Presidència,Víctor Carnero, van reivindicar al director general de Centres Públics,  Antoni Llobet, la construcció del nou Institut Bruguers, una actuació que els
responsables municipals consideren “prioritària” per donar resposta a les necessitats  educatives de la ciutat.

“Avui hem tornat a exigir a la Generalitat que acompleixi els  compromisos signats al protocol de col·laboració de l’any 2010, que passen per la  reforma integral de l’institut Bruguers, un projecte que ja està redactat”, va explicar Apolonia Herrera.

El director general, Antoni Llobet, va comunicar la negativa de la Generalitat a tirar endavant el projecte en aquests moments per indisponibilitat pressupostària. Poc abans de l’estiu, l’alcalde Joaquim Balsera s’havia adreçat per escrit a la consellera
d’Ensenyament, Irene Rigau, reiterant la reclamació de l’institut Bruguers, així com la  conversió de l’escola Gavà Mar en un institut escola.

Tot i la negativa a tirar endavant amb el projecte de l’institut Bruguers, el director general va manifestar la voluntat de comprovar in situ la problemàtica del centre. “A partir d’aquesta visita es decidiria l’execució de reformes puntuals” ha explicat la tinenta d’alcalde, que ha afegit que “hi ha hagut una primera premisa que és assolir acords parcials i actuar de manera progressiva”.

Els responsables municipals també van traslladar al director general de Centres Públics una altra de les prioritats que estableix el protocol de col·laboració signat l’any 2010: la conversió de l’escola de Gavà Mar en una escola-institut. Antoni Llobet també va
desestimar aquesta reivindicació de Gavà atenent que aquesta opció no respon al model d’escoles-instituts que planteja el govern autonòmic.

Per a Gavà, la millora de la qualitat de l’educació secundària a Gavà passa per la remodelació de l’institut Bruguers i la creació de l’institut-escola a Gavà Mar, dues iniciatives que han tingut nombrosos pronunciaments per part de l’Ajuntament i dels diferents grups municipals. D’aquí que l’Ajuntament fes els passos necessaris per fer realitat ambdós projectes procedint a tramitar la cessió dels espais.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here